Majkl Džekson je na suđenju nosio ovaj srpski orden: Ima neprocenjivu vrednost, prodaje se na aukcijama

Orden belog orla dodeljuje se u pet stupnjeva, za izuzetne zasluge za državu, za diplomatiju, za privredu i kulturu

  • 0

Orden i zvezda Miloša Velikog u zlatu i dijamantima od 220.00 dolara, pečat kraljice Drage Mašin od 9.800 dolara, puška kralja Milana Obrenovića od 4.500 funti samo su neki od ukradenih predmeta neprocenjive vrednosti za srpski narod, a koje prodaju na sajtovima stranih aukcijskih kuća.

Ovo nije prvi put da srpske znamenitosti budu prodavane na aukcijskim sajtovima, pa je tako jedan od njih završio i kod planetarne zvezde pop muzike Majkla Džeksona.

On je tokom suđenja za pedofiliju na lenti oko vrata nosio srpski orden belog orla, koji je dodeljivan za herojstva u Prvom svetskom ratu, a verovatno je kupljen na nekoj od aukcija i, prema procenama stručnjaka, plaćen je svega nekoliko stotina dolara, prenosi Atvbl.

Orden belog orla ustanovio je kralj Milan 1883. godine kao najviši orden za zasluge u Kraljevini Srbiji. Posle toga, orden je nastavio da se dodeljuje i kad je došlo do smene dinastija na srpskom prestolu 1903. i na čelo Srbije došla dinastija Karađorđević. Kralj Petar I Karađorđević nastavlja da dodeljuje orden belog orla, ali on više nije najviši u državi. Najviši orden postaje Karađorđeva zvezda.

Orden belog orla dodeljuje se u pet stupnjeva, za izuzetne zasluge za državu, za diplomatiju, za privredu i kulturu.

Od Prvog svetskog rata ustanovljen je orden belog orla sa mačevima za izuzetnu hrabrost na bojnom polju. To je orden za ratne zasluge sa dva ukrštena mača između kraljevske krune i glave orla. Majkl Džekson je nosio taj stepen ordena, odnosno orden koji dodeljivan herojima u Prvom svetskom ratu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA