≫ 

Moći ćemo da zagledamo svaku poru Mona Lize: Luvr priprema veliku izložbu i jedno iznenađenje

Gledaoci će imati retku priliku da "urone" u najpoznatiju sliku na svetu, da "zakorače" iza stakla kako bi pristupili intrigantnom portretu izbliza

  • 1

Kako bi obeležio 500-godišnjicu smrti Leonarda da Vinčija u Francuskoj, Luvr priprema uticajnu retrospektivu da Vinčijeve umetničke karijere, koja će biti otvorena za javnost 24. oktobra 2019. Kao deo ove značajne izložbe, Luvr će predstaviti prvo iskustvo virtuelne realnosti (VR), koji će oživeti priču Mona Lize, da Vinčijevog najpoznatijeg remek-dela.

Virtuelno iskustvo "Mona Liza: Iza stakla (Mona Lisa: Beyond the Glass)" pružiće mogućnost posetiocima da osmotre čuvenu sliku u virtuelnom prostoru. Gledaoci će imati retku priliku da urone u najpoznatiju sliku na svetu, da zakorače iza stakla kako bi pristupili intrigantnom portretu izbliza.

Kroz izložbu Mona Liza iza stakla, posetioci će biti u mogućnosti da otkriju detalje skrivene od golog oka u jednom od najpopularnijih umetničkih dela. Kroz kombinaciju novih naučnih istraživanja koja su otkrila tehnike koje je umetnik koristio kako bi napravio ovo umetničko delo, kao i dodatnih informacija o identitetu modela sa slike, učesnici će dobiti intiman pogled na sliku koja je bila predmet fascinacije i intrige tokom generacija.

Iza stakla će oslikavati sopstvenu revolucionarnu praksu Leonarda da Vinčija kao istinskog renesansnog erudita, koji je radio u nauci, inženjerstvu, arhitekturi i umetnosti. Ovo iskustvo virtuelne realnosti odaće priznanje umetniku koji je stalno usvajao inovacije tokom svoje cele uticajne karijere širokog spektra i proslaviće da Vinčijevo trajno nasleđe jednog od najvećih slikara u istoriji.

VIDEO: Pred Aleksandrovim ikonama niko se ne moli. On svojim radom kritikuje ceo sistem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djetic cg

    18. jun 2019 | 10:33

    Remek dijelo valicanstveno...al moja ljubav je istinito jedino pravo najvrijednije dijelo za mene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA