Prvi "Kale festival" ovog vikenda: Srednjovekovna kultura i viteštvo oživeće na Pirotskoj tvrđavi

Organizator i inicijator festivala je udruženje "Avanturistička mreža" iz Pirota, a ulaz je besplatan

  • 3

Prvi festival kulturne baštine, viteštva i starih zanata "Kale fest" biće održan 6. jula u Pirotskoj tvrđavi, najavila je Turistička organizacija Srbije.

Pirotska tvrđava je srpsko srednjovekovno utvrđenje nastalo u 14. veku, kategorisano kao spomenik kulture od velikog značaja.

"Kale" – "Momčilov grad" sadrži kulturne slojeve od praistorije do savremenog doba i svedoči o burnoj i bogatoj istoriji ovoj kraja, koja je zapisana u zemlji, kamenu i utkana u kulturu i način življenja na raskrsnici istoka i zapada.

"Kale fest" predstaviće kulturnu baštinu grada Pirota, viteštvo i srednjovekovni način života u Pirotskoj tvrđavi, kao i stare zanate po kojima je grad nadaleko poznat.

U rekonstruisanoj tvrđavi, na interaktivnim radionicama, prezentacijama i izložbama, festival će posetiocima omogućiti putovanje kroz istoriju i kulturu Pirota i predstaviti im srednjevekovni način života, ćilimarstvo, grnčariju i druge stare zanate, umetnost i bogatu kulturnu baštinu grada.

Poseban deo programa biće organizovan za porodice sa decom, a viteške družine će ponovo oživeti Momčilov grad uz prikaz srednjovekovnog načina života, oružja, alata, borbi i starih zanata uz celodnevno druženje sa vitezovima i princezama.

Organizator i inicijator festivala je udruženje "Avanturistička mreža" iz Pirota, a ulaz je besplatan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA