≫ 

U Novom Sadu otvorena izložba posvećena osobama sa invaliditetom koje su menjale svet

Ovim povodom organizovana je i serija tribina posvećena osobama sa invaliditetom

  • 1
Novi Sad, izložba Foto: Grad Novi Sad

U Novom Sadu 4. jula otvorena je izložba "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet", na kojoj su izložene fotografije sa tekstom o životu osoba sa invaliditetom koje su učestvovale u projektu.

- Grad Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju mera socijalne politike usmerenih na pomoć i podršku osobama sa invaliditetom. Grad će nastaviti da podržava sve one koji su na različite načine uključeni u aktivnosti za pomoć onima kojima je to najpotrebnije, a cilj nam je da obezbedimo što ravnopravnije uslove za život svih građana. Smatramo da osobe sa invaliditetom možemo da uključimo u društvo ukazivanjem na primere životnih priča ličnosti koje su uprkos ozbiljnim poteškoćama pronašle radost i snagu da istraju u svojim idejama i naumima - rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada, Aleksandar Petrović.

Projekat "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" realizuje kompanija "Color Media Communications", u saradnji sa Ministarstvom za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu.

Izložba, Novi Sad Foto: Printskrin/Radio Televizija Vojvodine

Tokom 2019. godine izložba će gostovati u šest gradova širom Srbije, a posetioci će biti u prilici da se informišu o životnim pričama ovih osoba.

Ovim povodom organizovana je i serija tribina posvećena osobama sa invaliditetom koje su uvrštene u projekat kako bi se predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta među kojima su Nik Vujičić, Stiven Hoking, Frida Kalo, Rej Čarls i mnogi drugi.

Izložbi su prisustvovali direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzana Paunović i ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je i otvorio izložbu.

(Telegraf.rs/RTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA