≫ 

"Sada ćete je videti mnogo bolje": Mona Liza opet na starom mestu

Uslovi za turiste su od danas znatno prikladniji...

  • 1
Mona Liza, Leonardo da Vinči, Slikarstvo, Umetnost, Renesansa "Mona Liza", Leonardo da Vinči, oko 1519. godine / Foto: Wikimedia Commons/Musée du Louvre

Slavna slika Leonarda da Vinčija, Mona Liza, posle restauracije prostorije u Luvru, gde je tradicionalno izložena, ponovo je na svom mestu.

Mona Liza je do danas bila izmeštena sa svog standardnog mesta jer se ta sala renovirala i bila je "preseljena" u salu "Mediči", gde se nalazila pored Rubensovih slika.

Posetioci se inače često žale zato što nekada čekaju u redu i više sati, da bi ih čuvari ostavljali da vide čuvenu sliku tek nekoliko minuta.

Luvr je najposećeniji muzej na svetu i svake godine u njega uđe najmanje 10.2 miliona posetilaca, a 80 odsto ih dolazi zbog Mona Lize. Sada će uslovi za turiste biti znatno bolji.

- Promenili smo 15 godina staru staklenu zaštitu. Zahvaljujući novoj tehnologiji Mona Liza će moći da se vidi mnogo bolje. Imaćete utisak da ste bliži slici. Mona Liza je na starom mestu i sve je kako treba - rekao je zvaničnik Luvra.

(Telegraf.rs/Nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA