≫ 

Izložba "Umetnost Marka Čelebonovića" u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Na otvaranju će ujedno biti održana i 52. dodela Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog

  • 0
Marko Čelebonović Foto: Promo/Spomen zbirka Pavla Beljanskog

Izložba "Umetnost Marka Čelebonovića u četvrtoj deceniji 20. veka" biće otvorena 7. novembra u 18h u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu.

Izložba je zasnovana na master radu msr Sofije Milenković. Realizaciju izložbenog projekta omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine.

Organizacija izložbe zasnovana je na saradnji sa brojnim institucijama i pojedincima, kao i privatnim kolekcionarima koji su, pozajmicom dela i arhivskog materijala, doprineli njenom ostvarenju.

Pedeset i druga dodela Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, za najbolji master rad odbranjen na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, biće održana u isto vreme (7. novembra u 18h). Za laureata u školskoj 2018/2019. godini proglašena je istoričarka umetnosti Marijana Vaščić.

Nagrada Spomen-zbirke Pavla Beljanskog po svom značaju jedinstvena je u zemlji, a vrhunski rezultati dobitnika i njihovo dalje pozicioniranje u stručnim krugovima dokazali su opravdanost priznanja koje se dodeljuje od 1968. godine. Od 2000. godine, pojedini nagrađeni radovi su realizovani u vidu izložbe i pratećeg kataloga, kao doprinos upoznavanja javnosti sa naučno-istarživačkim radom mladih istoričara umetnosti.

Izložba će trajati do 26. januara 2020. godine, uz bogat i raznovrstan program, u vidu autorskih tumačenja, predavanja, projekcija, kao i kretivnih i radionica namenjenih deci sa tumačem na znakovni jezik.

Video: Poslednje delo genija kojeg su streljale ustaše: Koju tajnu kriju Beračice Save Šumanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA