≫ 

Izložba Teodore Stojanović u galeriji "Lucida": Slike koje će vas naterati na razmišljanje

Može li se stići do pune slobode?

  • 0
Teodora Stojanović "The Spirit of the Somma", akril na platnu, Teodora Stojanović / Foto: Promo

Izložba slika "Sloboda ili privid", akademskog slikara Teodore Stojanović, otvorena je u galeriji "Lucida", u Čika-Ljubinoj ulici 11 u Beogradu.

Izložbu je otvorila kustos galerije i istoričar umetnosti Mira Vujović, a predstavljene su slike koje je umetnica radila od 2017. do danas.

Autorka kroz slike polemiše o slobodi na više načina. Za nju postoji više vrsta slobode: sloboda koja je prava potpuna - to je sloboda duha od tela, prirodna sloboda, sloboda u okviru pravnih zakona, sloboda od nametanja volje mase i vladavine mnoštva.

Autorka zastupa Platonovu teoriju da sa rođenjem duša pada u telo - telo je tamnica duše. Duša je zarobljena u telu i sputana. Dolaskom u telo ona zaboravlja i ostaje joj samo bledo sećanje idealnog sveta.

Ovom izložbom kroz slike i tekstove Teodora je dala svoje viđenje slobode, sveta, života, boga, ljudskih mana, vrlina kao i same ljudske prirode. Tako izražava svoje mišljenje po segmentima koji su za nju nerazdvojni delovi jedne ogromne celine i kroz njih polemiše sa publikom.

Teodora Stojanović je rođena u Beogradu 1981. godine. Dobitnica je brojnih nagrada, izlagala je na više izložbi u zemlji i inostranstvu, članica je ULUS-a, ULUPUDS-a, ICAF-a, ASE, Kulturne mreže srbije, Centra za lični rast i razvoj “Kesejić“.

Izložbu možete posetiti do 16. novembra radnim danima od 12h do 18h i subotom do 13h.

Video: Poslednje delo genija kojeg su streljale ustaše: Koju tajnu kriju Beračice Save Šumanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA