Fotoreporter Tanjuga, Jaroslav Pap, dobitnik nagrade za fotografiju "Tiski cvet - Kanjiža"

Prvo mesto osvojio je Josip Šarić za fotografiju "Crvenka - topole", drugo mesto Tanjugov fotorerpoter Jaroslav Pap za fotografiju "Tiski cvet - Kanjiža", a treće mesto Nenad Marić za fotografiju "Zaovine"

  • 1
Fotografija Jaroslav Pap Tiski cvet - Kanjiža Nagrađena fotografija/ Foto: Tanjug/AP

Fotoreporter Tanjuga Jaroslav Pap dobitnik je druge nagrade za fotografiju zaštićenih područja Srbije, na konkursu koji je raspisala organizacija Diskurziva, u saradnji sa Vizualizatorom, WWF i National Geographic.

Na konkursu je bilo prijavljeno 1.500 fotografija, a prvo mesto osvojio je Josip Šarić za fotografiju "Crvenka - topole", drugo mesto Tanjugov fotorerpoter Jaroslav Pap za fotografiju "Tiski cvet - Kanjiža", a treće mesto Nenad Marić za fotografiju "Zaovine".

Direktor Festivala fotografije Vizualizator Zvezdan Mancic i Dragan Kujundzic Direktor Festivala fotografije Vizualizator Zvezdan Mančić i Dragan Kujundžić, koji je primio nagradu u ime nagrađenog Tanjugovog fotografa Jaroslava Papa, na dodeli nagrada za fotografiju na temu zaštićenih područja u Srbiji pod nazivom "Ekoko" Foto: Tanjug/AP

Nagrade su večeras uručene dobitnicima u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, gde je otvorena i izložba 17 autora fotografija zaštićenih područja Srbije.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine Srbije podržalo je konkurs, budući da promoviše vrednosti zdrave i očuvane prirode.

Autori čije su fotografije izložene u Muzeju primenjene umetnosti su Aleksandar Marković, Đorđe Đerić, Dragan Babović, Dragan Lapčević, Goran Kovačević, Jan Valo, Jelena Tupenarac, Lazar Toković, Maja Radulović, Miloš Krstić, Petar Nešić, Radovanka Vukosavljević, Saša Džambić, Saša Lalić, Snežana Lerh, Tatjana Blešić i Vladimir Mijailović.

Zvezdan Mancic Dragan Kujundzic i Josip Saric Zvezdan Mančić, Dragan Kujundžić i Josip Sarić Foto: Tanjug/AP

Članovi žirija koji su odabrali 30 fotografija bili su: glavni i odgovorni urednik časopisa National Geographic Srbija Igor Rill, umetnik fotografije Dragoljub Zamurović, profesor fotografije na katedri kamere Fakulteta dramskih umetnosti Aleksandar Kostić i Zvezdan Mančić, direktor Centra za razvoj fotografije i Festivala fotografije Vizualizator.

Izlaganje fotografija veličanstvenih predela i životinja koje naseljavaju zaštićena područja Srbije ima veliki značaj, kako za Srbiju, tako i u širem geografskom kontekstu, smatraju organizatori konkursa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    25. novembar 2019 | 10:11

    Jako je malo fotografa kao Jaroslav. Dok mi spavamo ili smo u toplom domu on je uvek napolju i stvara umetnost. Sve pohvale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA