≫ 

122 godine od rođenja velikana: Izložba i koncert u čast Bertolta Brehta u BDP-u

"Ovo je jedinstvena prilika da prisustvujete ovakvoj izvedbi i fotografijama koje kriju priče o gospodinu Brehtu..."

  • 0
Izlzžba i koncert u cast Brehta Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Povodom 122 godine od rođenja Bertolta Brehta i 50. godišnjice Gete instituta u Srbiji, u Beogradskom dramskom pozorištu sinoć je otvorena izložba i održan koncert "B. B. peva: O ljubaznosti ovoga sveta", koji je priredila glumica Danica Ristovski.

Pre samog početka, u foajeu pozorišta ona je okupila glumice Milicu Milšu, Natašu Marković, Paulinu Manov i Ivanu Nikolić, koje su naizmenično govorile o životu i delu Bertolta Brehta, pokazujući na fotografije koje su bile izložene.

Izlzžba i koncert u cast Brehta Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Ristovski je ovom prilikom zahvalila Gete institutu na pomoći da ekskluzivno za ovu priliku dobije nekoliko fotografija i dokumenata iz Arhiva Brehta pri Akademiji umetnosti u Berlinu.

- Ovo je jedinstvena prilika da prisustvujete ovakvoj izvedbi i fotografijama koje kriju priče o gospodinu Brehtu. Ovim koncertom želela bih Brehta da upoznam s novom radoznalom publikom, da utičem da bude probirljiva i istrajna u traganju i prihvatanju svežeg autentičnog pozorišnog izraza - istakla je glumica.

Izlzžba i koncert u cast Brehta Danica Ristovski / Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Takođe, izložene su i fotografije iz arhiva Beogradskog dramskog pozorišta, gde se mogu videti Brehtovi komadi koji su izvođeni u ovom teatru poput prvog "Dobra duša iz Sečuana" i kultne "Majke Hrabrost i njene dece".

Nakon što se foajeom prolomio glas legendarne Olivere Marković u izvedbi Majke Hrabrost, publika je ispraćena u salu Predrag Pepi Laković, u kojoj je Danica Ristovski izvodila songove iz Brehtovih dela uz klavir i harfu.

Video: Od urina migranata pravi se pivo, pračovek spava s kamenom u ruci, mašina govori u stilu Crnjanskog

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA