≫ 

"Dečak u crvenoj sobi": Izložba fotografija Dee Džanković u "Ben Akibi"

Fotografije i sama ideja crpe inspiraciju iz više izvora, od kratkih filmova Dejvida Linča, fotografija japanskog fotografa Nobujošija Arakija, kao i koncepta "Playboy" časopisa

  • 0
Dea Džanković

Foto: Dea Džanković

"Dečak u crvenoj sobi", izložba fotografija multimedijalne umetnice Dee Džanković, biće otvorena 12. februara u 21h u galeriji-klubu "Ben Akiba" u Beogradu.

Ovim projektom umetnica dekonstruiše i karikira mušku želju i vizuru kada je ženska forma u pitanju, tematski je postavljajući u svojevrsnu monohromatsku noćnu moru.

Dea Džanković

Foto: Dea Džanković

Fotografije i sama ideja crpe inspiraciju iz više izvora, od kratkih filmova Dejvida Linča, fotografija japanskog fotografa Nobujošija Arakija, kao i koncepta Playboy časopisa.

Nakon otvaranja, posetioci će imati priliku da prisustvuju K!NK žurci, koja ima crvenu boju kao temu, gde će se takođe odigrati performans u sklopu sa izložbom, koji će izvesti Vladica Čulić i Ana Dimitrijević.

Izložba će posetiocima biti dostupna dve nedelje od otvaranja.

Dea Džanković

Foto: Dea Džanković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA