≫ 

Benksi ispalio ruže iz praćke: Umetnik novim muralom pokazao šta misli o Danu zaljubljenih

Na zidu zgrade u Bristolu nalazi se devojčica, nacrtana u prepoznatljivom Benskijevom stilu, kako iz praćke izbacuje prave ruže i lišće

  • 1

Mural koje prikazuje devojčicu kako ispaljuje praćku cveća na zgradu u Bristolu osvanulo je uoči Dana zaljubljenih, a misteriozni umetnik Benksi (Banksy) potvrđen je kao njegov autor.

Stanovnici Barton Hila probudili su se u četvrtak ujutru da bi zatekli novi mural na zidu jedne svoje zgrade.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Banksy (@banksy) on

Na njemu se nalazi devojčica, nacrtana u prepoznatljivom Benskijevom stilu, kako iz praćke izbacuje prave ruže i lišće. Benksi je potvrdio da je autor murala kada je dve fotografije objavio na svom Instagram profilu u prvim satima 14. februara, kada zapadni svet uglavnom slavi Dan zaljubljenih.

Mural se pojavio na kući Edvina Simonsa, a za delo je njegova ćerka Keli saznala tek kada je videla sliku na Fejsbuku.

- Bila sam tamo ceo prethodni dan, jer je tata u četvrtak slavio 67. rođendan. Toliko je ljudi došlo i uživalo u muralu, slikalo se... Bilo je fantastično - rekla je ona za Gardijan.

Dodala je da su se priče o tome da je li u pitanju Benski ili neko ko kopira njegov stil odmah povele.

 
 
 
View this post on Instagram
Bristol n Banksy #followtheherd #igersbristol #banksy #banksyart #guerillaart #bristolstreetart #ilovemycityA post shared by Ellie Joslin (@elliemayjo) on

- Mnogi su rekli da je to 100 odsto on i imenovali mural "Benskijevo Valentinovo". Neverovatno je i prelepo. Planiramo da ga pokrijemo staklom kako bismo ga sačuvali. Brinem se za ruže, jer očekujemo oluju za vikend, pa bih pokušala da ih zaštitim - dodala je ona.

Jedan od stanovnika kraja, Džejms Bulok, kazao je da je oko 6.20 ujutru u četvrtak video skele na zidu kraj zgrade. Kada je tuda ponovo prošao malo kasnije shvatio je šta se u međuvremenu desilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA