≫ 

Tri dana festivala "uLIČNA KULTURA": Spoj urbanog i humanog pomoći će samohranom ocu

Novčana sredstva prikupljena od sakupljenih limenki za reciklažu biće donirana Milanu Gimišu, koji boluje od tumora na mozgu

  • 0
Festival Ulična kultura Foto: Promo

Ovogodišnji 2Hot4Stage Fest pod nazivom "uLIČNA KULTURA" okupiće najznačajnije umetnike ulične scene bivše SFRJ i Evrope. Tokom tri festivalska dana posetioci će moći da uživaju u plesnim takmičenjima i performansima, mini tattoo i barber konvencijama, edukativnim radionicama, umetničkim performansima, izložbi murala, ali i bazaru domaćih brendova.

Kroz sve programe, 28. februara u Dorćol Platz-u, 29. februara u BelExpo Centru i 1. marta u IMAGO Klubu, “uLIČNA KULTURA” ističe važnost pojedinca za doprinos zajednici i odgovornost koju svaki umetnik ima, jer svojim radom i dobrim primerom utiče na publiku i mlade generacije.

Festival Ulična kultura Foto: Promo

Odgovoran stav Festivala prema brizi o okolini ogleda se u saradnji sa Recan fondacijom. Publika će moći da učestvuje u kreiranju figure ghetto blaster-a od limenki, koji predstavlja jedan od najprepoznatljivijih motiva Hip Hop subkulture, u okviru jedinstvenog ekološkog murala – Pixelate, kao i da odigra XO magic box, repliku popularne iks-oks igrice za koju se koriste prazne limenke za reciklažu. Pored toga, posetioce očekuje i zanimljivo glasanje “trap ili rap”, u kojem će ubacivanjem praznih limenki u voting box izabrati omiljeni muzički pravac.

Muzički program tokom festivala okupio je najpoznatije predstavnike urbane muzičke scene, među kojima su Struka, WhoSee, Ajs Nigrutin, Smoke Mardeljano, Mikri Maus, Bigru & Paja Kratak, MEE- HIGH-LOW, Rahmanee, Bege Fank, White city soul.

Zahvaljujući saradnji 2Hot4Stage Fest-a i Recan fondacije, "uLIČNA KULTURA" će imati humanitarni karakter, jer će novčana sredstva prikupljena od sakupljenih limenki za reciklažu donirati Milanu Gimišu, koji boluje od tumora na mozgu.

Festival Ulična kultura XO magic box Foto: Promo

2Hot4Stage

"2Hot4Stage" je udruženje za promociju Hip Hop i urbane ulične kulture koje postoji u Beogradu već 13 godina, prvobitno nastalo kao plesna škola street style plesova. 2015. godine članovi ove trupe dolaze na ideju da stvore prepoznatljiv događaj kao mesto za međusobno upoznavanje i povezivanje umetnika sa područja Balkana svih uličnih i hip hop delatnosti, kao i da izgrade platformu koja bi bila podrška mladima koji žele da se izraze koristeći neku od formi urbane subkulture bilo da su u pitanju ples, muzika ili crtanje.

Festival Ulična kultura Ekološki mural Pixelate Foto: Promo

Recan fondacija

Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane "Ball Beverage Packaging Europe", fabrike za proizvodnju limenki. Program Svaka limenka se računa je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da vas ohrabre da reciklirate.

Video: Samohrani otac je radeći u Hitnoj pomoći spasao hiljade ljudi, a sada njemu treba naša pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA