≫ 

Virtuelna izložba Endija Vorhola u galeriji Tejt: Kustosi govore o životu i delu slavnog umetnika

Endi Vorhol bio je istinski predstavnik pop-arta

  • 1
Endi Vorhol

Printskin: Youtube/Tate

Dugoočekivana izložba posvećena Endiju Vorholu otvorena je u galeriji Tejt Modern u Londonu samo pet dana pre nego što je ova galerija morala da bude zatvorena usled korona virusa. Iako se stanovnici i posetioci Londona uskoro ponovo biti u prilici da posete galeriju i ovu izložu, ljubitelji oca pop arta širom sveta moći će to takođe.

Naime, ova galerija napravila je virtuelno iskustvo kome svi mogu pristupiti od kuće. Kustosi muzeja su u snimku obradili neke od najvažnijih tema i eksponata obuhvaćenih izložbom, piše My Modern Met. 

Ideja iza izložbe bila je da se vrati na to kakav je Vorhol bio kao osoba i da se fokusira na njegove strahove i želje koje su ga terale da se bavi umetnošću. Centralne teme koje su obuhvaćene su njegova imigrantska priča, kvir identitet i stavovi o smrti i religiji.

Ova londonska galerija je pored toga objavila i jednu epizodu svog podkasta pod nazivom "The Art Of…" gde se bave javnom ličnošću Endija Vorhola. Galerija Tejt Modern i dalje je zatvorena i ne zna se do kada će to biti tako, ali ova izložba će biti aktuelna do 6. septembra. Nadamo se da će tada situacija na svetskom nivou biti mnogo bolja nego sada, a u međuvremenu pogledajte video turu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA