Galerija Matice srpske slavi rođendan virtuelnom izložbom

Otvorena je 1. juna 1958. godine u današnjoj zgradi na Trgu Galerija u Novom Sadu...

  • 0
Matica Srpska, Novi Sad Matica srpska u Novom Sadu / Printskrin: google.com/maps

Galerija Matice srpske obeležiće svoj rođendan, 1. jun, predstavljanjem izložbe dečjih radova u virtuelnom svetu u toku čitave nedelje, saopštili su iz ove ustanove.

Završnicu virtuelne izložbe činiće poseban porodični dan u Galeriji, u subotu 6. juna, kada će roditelji, bake i deke imati priliku besplatno da posete Galeriju sa svojom decom i unucima i kroz igru Avantura za velike i male, obiđu stalnu postavku srpske umetnosti 18, 19. i 20. veka.

Virtuelna izložba dečjih radova biće dostupna na Fejsbuk stranici Galerije Matice srpske, gde će se tokom čitave nedelje objavljivati radovi dece iz vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", koji su u toku ove školske godine učestvovali u edukativnom programu za decu Moja umetnička avantura.

Mališani su nakon posete Galeriji, u svojim vrtićima sa vaspitačicama i likovnim pedagozima stvarali crteže, inspirisani umetničkim delima i kulturnim nasleđem čitave Evrope.

Zahvaljujući njima, kao i muzejskim edukatorima Galerije, u javnosti će biti „izloženi" iskreni doživljaji i utisci mališana pretočeni u likovne radove i dečje iskaze. Oni motivišu za stvaranje novih programa i dodatno posvećivanje najmlađima.

Avantura za velike i male biće završnica obeležavanja proslave, ali i početak novog programa u Galeriji Matice srpske.

Iz Galerije poručuju da su poučeni iskustvima tokom prethodnih meseci koji su ljude usmerili na krug porodice, podstakli na prisnost i ponovo ukazali na vrednosti porodice, odlučili smo da nastave da negujemo ovu povezanost i pokrenuli poseban porodični dan u Galeriji Matice srpske.

Roditelji, staratelji, bake i deke sa decom koristeći porodični vodič, kroz igru uloga i zanimljive igre i zadatke i različite tematske celine otkrivaće priče o umetnicima i umetničkim delima koja se čuvaju u Galeriji Matice srpske.

Porodični dan će se u toku juna održavati svake subote od 10h do 18h, po simboličnoj ceni od 150,00 dinara za celu porodicu, izuzev 6. juna kada će ulaz biti besplatan.

Galerija Matice srpske je otvorena 1. juna 1958. godine u današnjoj zgradi na Trgu Galerija u Novom Sadu.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA