≫ 

Pijanista je premestio more u galeriju: Večeras otvaranje izložbe sa radom koji tera na razmišljanje

Galerija Ozon, 19:30, svi su dobrodošli

  • 1
Andrej Josifovski Pijanista Foto: Privatna arhiva

Andrej Josifovski Pijanista očigledno i na sreću ne zna šta je umetnička blokada pošto od večeras, pa sve do 30. jula, možete posetiti njegovu 4. po redu samostalnu izložbu. Zapravo, kako on kaže, reč je o izložbi sa samo jednim radom, prostornoj instalaciji koja poziva na razmišljanje.

Otvaranje izložbe zanimljivog naziva "Idemo na MORE... VARLJIVO leto '20." zakazano je za večeras u 19:30, u galeriji "Ozon" u Gavrila Principa 16.

- "Idemo na MORE" je prostorna instalacija za sve koji zbog mora pate. Ona je prilika ovog VARLJIVOG leta, da se bar malo izvadi za more i dosoli nam po našoj volji. Ako ništa drugo, biće to izlaz na naše more i moći će da se ko u pesmi talasa, kad je na odmor išla i radnička klasa - objašnjava Josifovski, beogradski ulični umetnik čiji murali krase Beograd, ali i nekoliko drugih gradova u Srbiji i svetu.

Dva su pitanja koja Andreju nema svrhe postavljati: šta sledeće planiraš i kad si stigao ovo da uradiš jer su njegov mozak i mašta upregnuti 24/7 i on uvek na nečemu radi. Većina umetnika na godišnjem nivou izađe jednom sa svojim kreacijama, a Andrej bi, kad bi mu i druge obaveze dozvolile, svaki dan nešto novo napravio.

Njegovi prsti i sprej ne znaju za odmor.

Podsećamo da je pre nekih 10-ak dana napravio najveći portret Novaka Đokovića na svetu, i to na šljaci.

Pre Đokovića na raskrsnici na Novom Beogradu postavio je instalaciju sa likom raspetog Isusa Hrista na stub sa kamerama za video nadzor, nazvavši ovaj rad "Nova vera".

A pre toga?

Pa, trebalo bi nam nekoliko sati da nabrojimo sve radove ovog jedinstvenog umetnika.

I uradićemo to drugi put. Večeras je u fokusu izložba na koju ni mi još nismo zavrili, pa će i za nas ovo biti još jedno iznenađenje.

- Svi su dobrodošli, a maske su obavezne - poručuje Pijanista.

Video: Kako je nastao gigantski prkosni portret Novaka Đokovića na šljaci

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA