Mural Svete Sofije osvanuo na zidu gradske crkve u Obrenovcu: Umetnik je objasnio svoju poruku

Uz blagoslov sveštenstva obrenovačke crkve, u narednom periodu će ceo ovaj zid biti ukrašen muralima, koji će imati veze sa pojedinim crkvenim događajima, a koji će nositi snažne poruke...

  • 3
Mural Svete Sofije, Obrenovac Mural Svete Sofije u Obrenovcu, autor Đorđe Đunisijević / Printskrin: YouTube/RTV Mag

Pažnju Obrenovčana ovih dana privlači mural oslikan na spoljnom zidu porte Crkve Silaska Svetog Duha na apostole, piše RTV Mag.

Na muralu dominira prikaz Svete Sofije (Aja Sofije), bivše pravoslavne patrijaršijske saborne crkve u Istanbulu, koja je nedavno ponovo postala džamija.

Mural je oslikao umetnik Đorđe Đunisijević iz Užica.

- Prikaz Svete Sofije koja dominira, treba da skrene pažnju da je to jedan od najvažnijih spomenika ljudske civilizacije i da ne treba da pripada samo njenim neposrednim vlasnicima, već čitavom čovečanstvu - ističe se u prilogu.

Kako se navodi, uz blagoslov sveštenstva obrenovačke crkve, u narednom periodu će ceo ovaj zid biti ukrašen muralima, koji će imati veze sa pojedinim crkvenim događajima, a koji će nositi snažne poruke.

Pogledajte prilog:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA