≫ 

Najuzbudljivija poseta muzeju tokom korone - niz zečju rupu i pravo u Zemlju čuda

Publika je pozvana na avanturu

  • 0
Alisa u zemlji čuda "Alisa u zemlji čuda" / Printskrin: YouTube/House Of Mouse

Dok se era socijalne distance još uvek razvlači, muzeji konstantno traže način da privuku publiku. Muzej Viktorije i Alberta u Londonu možda je konačno otkrio kako - virtuelnom izložbom "Alisa: Radoznalija i radoznalija".

Prilikom posete izložbi, posvećenoj nasleđu "Alise u Zemlji čuda" Luisa Kerola, publika je pozvana na avanturu - da krene pravo niz zečju rupu i upusti se u magiju virtuelne realnosti.

Lucky things. If you can't wait for our Alice: Curiouser & Curiouser exhibition to open then we have a treat for you. On...Posted by Victoria and Albert Museum on Уторак, 22. септембар 2020.

U partnerstvu sa HTC VIVE, Muzej je odlučio da deo izložbe premesti u virtuelnu realnost, u gde će poznati, fizički prostor muzeja biti spojen sa fantastičnim prizorima Zemlje čuda.

Posetioci će ovom virtuelnom uvodu u izložbu moći da prisustvuju kao avatari i da se jedni s drugima druže tokom 45-minutnog događaja.

Mnogi smatraju da bi ovo mogao biti model koji će muzeji prihvatiti dok traje pandemija.

Ovo je ipak samo uvod u "pravu stvar". Prava izložba "Alisa: Radoznalija i radoznalija" biće otvorena tek u martu. Prikazivaće evoluciju "Alise u Zemlji čuda" od originalne priče, napisane u 19. veku, do globalnog kulturološkog fenomena kakav je danas.

VR događaj će nuditi samo delić iskustva, a sadržaće i prezentaciju kustoskinje Kejt Bejli, kao i animirane vizuelne efekte, kakvi su Alisin bazen od suza ili hodnik prepun vrata.

Publika će moći da događaju pristupi i bez VR naočara, kroz platformu ENGAGE preko Windows PC  ili androida. Takođe će moći da se pogleda i na Jutjub strani muzeja.

Ovaj virtuelni delić izložbe održaće se 22. oktobra u dva popodne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA