• 0

Izložba Mate Đorđevića u Kući legata: Najpotpuniji izlagački poduhvat mladog umetnika

Izložba će obuhvatiti radove velikog formata kao i radove manjih dimenzija nastale u okviru Đorđevićeve aktivnosti od 2011. do 2020. godine

  • 0
Mate Đorđević

Mate Đorđević, "Nyctophilia", 190 x 300 cm, ulje na platnu (2020) / Foto: Promo

Izložba slikara Mate Đorđevića biće otvorena 5. novembra u 20h u galeriji Kuće legata, u Knez Mihailovoj 46 u Beogradu.

Na preko 300 kvadratnih metara i u pet soba, autor će beogradskoj publici prikazati slike i crteže koji predstavljaju najnovije radove iz njegovog opusa. Izložbu će otvoriti Filip Brusić Renaud, direktor Kuće legata, i Muharem Bazdulj, književnik, esejista i prevodilac.

Mate Đorđević

Mate Đorđević, "Nyctophilia", 160 x 200 cm, ulje na platnu (2020) / Foto: Promo

Izložba će obuhvatiti radove velikog formata kao i radove manjih dimenzija nastale u okviru Đorđevićeve aktivnosti od 2011. do 2020. godine, a posetioci će moći da vide jedan od najpotpunijih izlagačkih poduhvata mladog autora.

- Čini mi se da sam tri godine pokušavao da realizujem ovakav tip izložbe u Beogradu. Pod testom vremena, sve se promenilo i trenutno me kopka kako će se sve to čitati sa zidova – izjavio je autor i dodao:

Mate Đorđević

Foto: Arhiva autora

- Hvala pre svega ovoj instituciji kulture i ljudima koji nisu odustali od mene i učinili da je moguće da se desi „nemoguće“, nažalost - ne baš pod sjajnim okolnostima. Kad to kažem, mislim pre svega na „monstruoznost“ pandemije i njene posledice. No, treba se čuvati, raditi i delovati. Ovo je moj mali doprinos.

Mate Đorđević

Mate Đorđević / Foto: Predrag Vranić

Izložba će biti otvorena do 26. novembra 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima