≫ 

Izložba Mate Đorđevića u Kući legata: Najpotpuniji izlagački poduhvat mladog umetnika

Izložba će obuhvatiti radove velikog formata kao i radove manjih dimenzija nastale u okviru Đorđevićeve aktivnosti od 2011. do 2020. godine

  • 0
Mate Đorđević

Mate Đorđević, "Nyctophilia", 190 x 300 cm, ulje na platnu (2020) / Foto: Promo

Izložba slikara Mate Đorđevića biće otvorena 5. novembra u 20h u galeriji Kuće legata, u Knez Mihailovoj 46 u Beogradu.

Na preko 300 kvadratnih metara i u pet soba, autor će beogradskoj publici prikazati slike i crteže koji predstavljaju najnovije radove iz njegovog opusa. Izložbu će otvoriti Filip Brusić Renaud, direktor Kuće legata, i Muharem Bazdulj, književnik, esejista i prevodilac.

Mate Đorđević

Mate Đorđević, "Nyctophilia", 160 x 200 cm, ulje na platnu (2020) / Foto: Promo

Izložba će obuhvatiti radove velikog formata kao i radove manjih dimenzija nastale u okviru Đorđevićeve aktivnosti od 2011. do 2020. godine, a posetioci će moći da vide jedan od najpotpunijih izlagačkih poduhvata mladog autora.

- Čini mi se da sam tri godine pokušavao da realizujem ovakav tip izložbe u Beogradu. Pod testom vremena, sve se promenilo i trenutno me kopka kako će se sve to čitati sa zidova – izjavio je autor i dodao:

Mate Đorđević

Foto: Arhiva autora

- Hvala pre svega ovoj instituciji kulture i ljudima koji nisu odustali od mene i učinili da je moguće da se desi „nemoguće“, nažalost - ne baš pod sjajnim okolnostima. Kad to kažem, mislim pre svega na „monstruoznost“ pandemije i njene posledice. No, treba se čuvati, raditi i delovati. Ovo je moj mali doprinos.

Mate Đorđević

Mate Đorđević / Foto: Predrag Vranić

Izložba će biti otvorena do 26. novembra 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA