Mural AC/DC osvanuo u Poljskoj: Slavi vrtoglavi uspeh novog albuma legendarnog benda

"Power Up" je tribjut Angusovom bratu Malkolmu Jangu, koji je preminuo 2017. od posledica demencije, u 64. godini. Malkolm je, zajedno sa bratom, potpisan kao tekstopisac svih 12 pesama albuma

  • 1
Poljska Mural ACDC AC/DC AC/DC mural u Varšavi / Foto: Tanjug/AP

Mural australijskog rok benda AC/DC od juče krasi zgradu u Varšavi. Delo su napravili umetnici radi promocije novog studijskog albuma benda, pod nazivom Power Up.

Odmah po objavi, Power Up se u 18 zemalja našao na 1. mestu lista najprodavanijih albuma, uključujući Veliku Britaniju, u kojoj je u prvoj nedelji prodao 117.000 primeraka.

Poljska Mural ACDC AC/DC Foto: Tanjug/AP

AC/DC je jedini australijski bend u istoriji koji je imao album na 1. poziciji u svojoj domovini u toku pet decenija postojanja: Back In Black (80-ih), Ballbreaker Live (90-ih), Black Ice (2000-ih), Rock Or Bust (2010-ih) i Power Up (2020-ih).

Poljska Mural ACDC AC/DC Foto: Tanjug/AP

Na poslednjem albumu radili su Brajan Džonson (vokal), Fil Rad (bubanj), Klif Vilijams (bas), Angus Jang (gitara) i Stiv Jang (gitara). Sniman je u avgustu i septembru 2018. u Warehouse studiju u Vankuveru, a producirao ga je Brendan O'Brajan, koji je isti angažman imao na njihovim albumima Black Ice (2008) i Rock Or Bust (2014).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA