"Otmen vid umetnosti": Izložba Slobodana Radosavljevića u galeriji "Lucida"

"Radosavljević je pre svega realista, a realizam je jedna od dve glavne stilske formacije srpskog slikarstva..."

  • 0
Slobodan Radosavljević

"Buđenje", Slobodan Radosavljević / Foto: Promo

Izložba Slobodana Radosavljevića, pod nazivom "Jedan čovek", biće otvorena 21. januara u galeriji "Lucida" u Beogradu.

- Da bismo razumeli pregnuće i domet ovog umetnika treba da imamo širu sliku o savremenoj srpskoj i svetskoj sceni. Radosavljević je pre svega realista, a realizam je jedna od dve glavne stilske formacije srpskog slikarstva - piše Dejan Đorić i dodaje:

- Slobodan Radosavljević je pripadnik najmanje zastupljene forme realizma, one akademskog tipa, po uzoru na odličnike pretprošlog veka. Reč je o otmenom vidu te umetnosti, koji sjedinjuje mnoge elemente drugih smerova realizma. U slikarstvu ovog mladog stvaraoca, međutim, ima i izrazitih primesa simbolizma, tačnije, on je i predstavnik neosimbolizma, čime zalazi u drugu veliku oblast srpskog slikarstva, u iracionalno i fantastično.

Slobodan Radosavljević je rođen u Gruži 1986. godine. Trenutno živi i stvara u Vlasotincu. Interesovanje za crtanje i slikanje pokazivao je od ranog detinjstva. Završio je Srednju umetničku školu u Leskovcu, odsek tehničar grafike, dizajna i propagande. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija u Parizu sa mnogobrojnim, svetski poznatim slikarima.

Izložba će biti otvorena do 11. februara 2021. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA