Umetnost na otvorenom i za dž: Igra i svetlo za Nacionalni dan Izraela

Niv i Oren po prvi put gostuju u našoj prestonici

  • 1
Niv Sheinfeld i Oren Laor

Foto: Gadi Dagon/KCB promo

Povodom obeležavanja 73. Dana nezavisnosti Države Izrael u Beogradu, na poziv Aleksandra Ilića v.d. direktora Kulturnog centra Beograda (KCB), dolazi izraelski koreografski dvojac - Niv Sheinfeld i Oren Laor. Oni će u sredu 21. aprila s početkom u 18.00 časova, na platou ispred KCB-a u prostoru fontane, izvesti plesnu predstavu “Dvosoban stan” (Two Room Apartment) pred svim okupljenim.

Nakon plesnog performansa, beogradskoj publici biće predstavljena svetlosna instalacija vizuelnog umetnika Izvanrednog Boba.

Niv Sheinfeld i Oren Laor

Foto: Gadi Dagon/KCB promo

Predstave dvojice koreografa iz Izraela, u kojima su oni i autori i izvođači, nose osobenu estetiku ispunjenu humorom i preispitavnjem svakodnevnih rutina. Njihovi performansi na kraju uključuju i publiku kao izvođača koja tokom predstave preispituje svoje sopstvene živote.

Niv i Oren po prvi put gostuju u našoj prestonici, a svoje radove izvode širom sveta u parkovima, na trgovima i drugim javnim prostorima koji predstavljaju novu tendenciju izvođenja, sa znatnom višim stepenom interaktivnosti u odnosu na tradicionalnu pozorišnu scenu.

- U vreme pandemije kada je veliki broj umetnika i u zemlji i svetu morao da preispita drugačije i nove komunikacije sa publikom, želja mi je bila da uz podršku Ambasade Izraela u Srbiji publici predstavimo umetnički rad koji komunicira na drugačiji način i sa publikom i prostorom izvođenja ovog umetničkog performansa - ističe Aleksandar Ilić.

Niv Sheinfeld i Oren Laor

Foto: Gadi Dagon/KCB promo

Instalacija Izvanrednog Boba, poznatog srpskog dizajnera svetla i nagrađivanog vizuelnog umetnika, dočaraće svu raznolikost i živost savremene izraelske kulture.

Ulaz slobodan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sheila broflovski

    17. april 2021 | 14:42

    April bez Festivala igre je nekako običan i bezbojan ... Hvala momcima! Hvala vesnicima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA