Otvorena Godišnja izložba studenata dizajna

Ovo je tradicionalna izložba koja se od 2004. godine održava u aprilu mesecu kao integralni deo nastavnog procesa

  • 1
Dom kulture Studentski grad Novi Beograd Dom kulture Studentski grad Novi Beograd Printskrin: dksg.rs

U Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu u prisustvu kustosa galerije, rukovodilaca, profesora, danas je otvorena tradicionalna Godišnja izložba radova studenata dizajna Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd - Odsek Beogradska politehnika.

Ovo je tradicionalna izložba koja se od 2004. godine održava u aprilu mesecu kao integralni deo nastavnog procesa.

Naslovna tema ovogodišnje izložbe studentskih radova "Distanca koja nas spaja" inspirisana je trenutnom situacijom izazvanom pandemijom virusa i načinom na koji ona utiče na stvaralačke procese u sferi dizajna i umetnosti.

Na ovoj svojevrsnoj smotri studentskih radova prikazuju se javnosti najbolji radovi i kreacije iz dizajna i umetničkih predmeta, studijskih programa osnovnih studija, sa četiri akreditovana studijska programa - Grafički dizajn, Dizajn industrijskih proizvoda, Modni dizajn, Koncept i karakter dizajn i Master strukovnih studija na Grafičkom dizajnu.

Prezentovana su savremena stremljenja iz oblasti dizajna, pojave i upotrebe novih tehnologija i materijala, sve masovnijeg korišćenja digitalnih tehnologija u dizajnu i zahteva tržišta.

Izložba je otvorena za javnost danas od 18 sati u Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad. Izložba traje do 8. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    17. april 2021 | 12:57

    Konačno da se pise i o ovako divnim stvarima. Umetnici i dizajneri su osnovni pokretaci drustva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA