≫ 

Ples dronova od kog zastaje dah: 600 letelica pravilo neverovatnu svetlosnu igru u čast Van Goga

Kroz animaciju je ispričana priča o životu slavnog slikara i prikazala su se mnoga njegova dela

  • 0
Dronovi Printskrin: Youtube/Guinness World Records

Kompanija za proizvodnju dronova EFYI Group u saradnji sa Univerzitetom u Tjenđinu nedavno je u ovom kineskom gradu "obojila" nebo nekim od motiva iz poznatih slika Vinsenta van Goga.

To je bio deo njihove velike svetlosne predstave, pod nazivom "U čast Van Goga".

Čak 600 dronova iskorišćeno je da se kroz animaciju ispriča priča o životu slavnog slikara i prikažu mnoga njegova dela, a cela predstava je trajala 26 minuta i 19 sekundi, što je novi svetski rekord kada su pitanju animacije sa dronovima.

Za ovaj performans korišćene su letelice Agile Bee II, koje su teške oko 1,36 kilograma i dostižu brzinu od 30 kilometara na čas. Maksimalni period koji ovi dronovi mogu da provedu u vazduhu je 38 minuta.

Osim što je pokazala važne trenutke iz njegovog života, svetlosna predstava "U čast Van Goga" skrenula je pažnju na mnoga cenjena dela holandskog slikara, kao što su Zvezdana noć, Žitno polje sa čempresima, Umetnikova spavaća soba u Arlu, njegov serijal slika suncokreta i autoportreti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA