≫ 

Alis Kuper prodaje delo Endija Vorhola: Zaboravio da je poseduje, sliku slučajno našao u garaži

Slika će biti ponuđena na aukciji umetnina u galeriji Larsen u Arizoni u oktobru ove godine

  • 0
Alice Cooper, Alis Kuper Alis Kuper / Foto: Shutterstock

Alis Kuper prodaje sliku Endija Vorhola koju je pronašao u svojoj garaži, ni ne znajući da je poseduje.

Reč je o slici koja je nastala u sklopu Vorholove serije “Death And Disaster” između 1964. i 1965. godine, a nazvana je “Little Electric Chair”. Slika se temelji na fotografiji električne stolice kakva se koristila u SAD 50-tih godina prošlog veka. Ova slika nastala je inspirisana fotografijom električne stolice iz zatvora Sing Sing u Osiningu u državi Njujork.

Slika će biti ponuđena na aukciji umetnina u Fal Larsenu 2021. u galeriji Larsen u Skotsdejlu u Arizoni u oktobru ove godine i očekuje se da će se prodati za svotu između dva i četiri miliona dolara, prenosi Headliner.

Alis Kuper je ovih dana ispričao i kako je uopšte otkrio da poseduje Vorholovu sliku:

Ovu sitoštampu dobio sam tokom nekih ludih godina i potpuno sam zaboravio da sam ga čak i posedovao. Jednog dana, pre više od deset godina sam razgovarao s Denisom Hoperom koji mi je rekao da prodaje nekoliko svojih radova Endija Vorhola. Tada sam mu rekao – “Čekaj malo, mislim da i ja negde imam nešto od Vorhola”. Krenuo sam da kopam po svojoj garaži i pronašao ga. Bio je u savršenom stanju. Kao da je sve to vreme ta slika bila u nekoj vremenskoj kapsuli za koju mislim da bi je Endi voleo jer je voleo da radi vremensku kapsulu kao umetničko delo samo po sebi. Izvadio sam tu sliku, držao je nekoliko godina u svom domu i potom odlučio da je vreme da je prepustim nekome da stvarno uživa u njoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA