Ovog vikenda na Afro festivalu imate priliku da se bliže upoznate sa njihovim kulturama

U okviru Festivala, kao i uvek, očekuju vas muzički nastupi i Afrički bazar

  • 0

Afro festival – tradicionalna godišnja manifestacija koja izaziva veliko interesovanje javnosti, održaće se poslednjeg vikenda juna – u subotu, 26. i nedelјu, 27. juna od 10 do 18 sati – uz poštovanje svih zvaničnih epidemioloških mera za zaštitu od COVID-19.

Afro festival je jedna od najznačajnijih manifestacija Muzeja afričke umetnosti koja se organizuje od 1997. godine i predstavlјa jedinstven događaj u našoj zemlјi i širem regionu, koji je vremenom postao prepoznatlјiv po atmosferi istinske kosmopolitske svečanosti. Tokom Festivala se organizuju izložbe i predavanja, koncerti, razgovori i putopisni programi, projekcije filmskog materijala o umetnostima i kulturama Afrike, muzičke, plesne i likovne radionice za decu, kao i javna vođenja kroz muzejske postavke. U okviru Festivala, kao i uvek, očekuju vas muzički nastupi i Afrički bazar – prodajna izložba predmeta iz različitih krajeva Afrike: maske, skulpture u kamenu i drvetu, slikane i bojene tkanine, slike, batik, nakit, kao i dekorativni predmeti za enterijer.

Durbar je poseban program u okviru Afro festivala koji uz učešće afričkih ambasada u Beogradu predstavlja vrhunac svečanosti. Durbar se održava u nedelјu i uključuje posebno pripremljene i aranžirane štandove afričkih ambasada i konzulata čime se kroz turističku ponudu, suvenire i druge vrste promotivnih materijala, predstavljaju afričke zemlje, učesnice u Festivalu.

Više informacija o programu – uskoro… a u međuvremenu pogledajte galeriju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA