• 0

Ovog vikenda na Afro festivalu imate priliku da se bliže upoznate sa njihovim kulturama

U okviru Festivala, kao i uvek, očekuju vas muzički nastupi i Afrički bazar

  • 0

Afro festival – tradicionalna godišnja manifestacija koja izaziva veliko interesovanje javnosti, održaće se poslednjeg vikenda juna – u subotu, 26. i nedelјu, 27. juna od 10 do 18 sati – uz poštovanje svih zvaničnih epidemioloških mera za zaštitu od COVID-19.

Afro festival je jedna od najznačajnijih manifestacija Muzeja afričke umetnosti koja se organizuje od 1997. godine i predstavlјa jedinstven događaj u našoj zemlјi i širem regionu, koji je vremenom postao prepoznatlјiv po atmosferi istinske kosmopolitske svečanosti. Tokom Festivala se organizuju izložbe i predavanja, koncerti, razgovori i putopisni programi, projekcije filmskog materijala o umetnostima i kulturama Afrike, muzičke, plesne i likovne radionice za decu, kao i javna vođenja kroz muzejske postavke. U okviru Festivala, kao i uvek, očekuju vas muzički nastupi i Afrički bazar – prodajna izložba predmeta iz različitih krajeva Afrike: maske, skulpture u kamenu i drvetu, slikane i bojene tkanine, slike, batik, nakit, kao i dekorativni predmeti za enterijer.

Durbar je poseban program u okviru Afro festivala koji uz učešće afričkih ambasada u Beogradu predstavlja vrhunac svečanosti. Durbar se održava u nedelјu i uključuje posebno pripremljene i aranžirane štandove afričkih ambasada i konzulata čime se kroz turističku ponudu, suvenire i druge vrste promotivnih materijala, predstavljaju afričke zemlje, učesnice u Festivalu.

Više informacija o programu – uskoro… a u međuvremenu pogledajte galeriju:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima