≫ 

Gojković zatražila informacije o ukradenim delima iz muzeja

Informacija mora da sadrži prateću dokumentaciju o nestalim umetničko-istorijskim delima, kao štu su kataloški podaci o predmetu, fotografije, skenovi i opis okolnosti u kojima je delo nestalo

  • 3
Maja Gojković Maja Gojković Foto: ATA images

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas dopis svim muzejima iz muzejske mreže da dostave informacije o svim nestalim i ukradenim delima iz svojih zbirki, od osnivanja do danas, saopštili su danas iz Ministarstva.

Informacija mora da sadrži prateću dokumentaciju o nestalim umetničko-istorijskim delima, kao štu su kataloški podaci o predmetu, fotografije, skenovi i opis okolnosti u kojima je delo nestalo.

Gojković je naložila i da muzeji navedu da li je pokrenut postupak kod nadležnih organa u slučaju nestanka ili krađe predmeta iz zbirki.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lora

    27. avgust 2021 | 18:13

    Pa trebali su da znaju gde su, jer su na vlasti koliko godina?! Mozda su mnogi iz vlasti "pozajmili "vredne stvari, da ulepsaju kuce, vikendice itd. Kao sto je Nikolic" posecivao i "pregledao "zaostavstinu Tita i Jovanke i posle, vise nema niceg. Nestalo i" niko ne zna" gde je.?! Sigurno pokrala opozicija - Djilas

  • Miloje

    27. avgust 2021 | 20:09

    A kako bi bilo da da misljenje o novoj Vojvodjanskoj nacionalnosti? Cuti ko zalivena aaa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA