Otvorena grupna izložba Highlights/Zimski vrhunci u Galeriji Novembar

- Cilj izložbe bio je da se pored našeg ličnog osvrta na rad galerije publika takođe osvrne na naše ciljeve - objašnjava Ana Simona Zelenović, kustoskinja Galerije Novembar

  • 0
Zimski vrhunci

Foto: Galerija Novembar

U beogradskoj Galeriji Novembar otvorena je poslednja izložba za 2021. godinu, grupna izložba pod nazivom Highlights/Zimski vrhunci. U retrospektivi svog dosadašnjeg rada, galerija je ovom prilikom okupila brojne umetnike čiji su radovi već izlagani, ali će ujedno upoznati posetioce i sa delima umetnika čije samostalne izložbe predstoje naredne godine:

- Cilj izložbe bio je da se pored našeg ličnog osvrta na rad galerije publika takođe osvrne na naše ciljeve, da vidi koje su to estetske vrednosti koje galerija zastupa, koje umetnike zastupa, mlade umetnike, naše koji su u inostranstvu ili ovde, ljude kojima je potrebna podrška i one koji je već imaju. Želimo da se vidi presek i raznovrsnost našeg programa koji pokušavamo da održimo ove tri godine - objašnjava Ana Simona Zelenović, kustoskinja Galerije Novembar.

Među odabranim radovima su, između ostalih, dela umetnice Ane Milenković čijom samostalnom izložbom je galerija Novembar otvorena, nove skulpture Milije Čpajaka, umetnički objekti Brankice Žilović-Šoven, akvareli Olivere Parlić, kao i kolaži Vladimira Lalića, umetnika čija samostalna izložba u Galeriji Novembar će biti jedna od prvih u 2022. godini:

- U ovim kolažima sam koristio porodične fotografije u kombinaciji sa enciklopedijama iz sobe mojih roditelja. To je celokupno “kopanje” po detinjstvu i sukobljavanje simbola koji su veoma podsvesni. Kolaž je brza tehnika i volim da radim sa njom jer podsvest može najviše da dođe tako do reči - definisao je simboliku svojih radova Lalić.

Još jedan od ciljeva izložbe Highlights/Zimski vrhunci jeste da, kako tvrde u galeriji, podstakne vrednovanje i kupovinu radova, i razbije mit nedostupnosti umetničkih dela za širu javnost i sve ljubitelje savremene umetnosti. Izložba je otvorena do 31. decembra, uz obavezno poštovanje bezbednosnih mera, dezinfekciju i nošenje zaštitnih maski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA