Vesna je godinama radila u preduzeću i sedela u kancelariji, a danas je umetnica i vrhunski pirograf

Ona je dokaz da nikad ne treba da odustajete od svojih snova

  • 0
Vesna Mihailović Foto: Privatna arhiva/ RINA

Da osobe koje rade adminsitrativne poslove koji mahom važe za jednolične, mogu u privatnom životu biti i te kako kreativne pokazuje i Vesna Mihailović sa Rudnika. Ona je godinama službovala u preduzeću, ali njena umetnička duša ipak je našla način da ugleda svetlost dana. Vesna piše romane, ali je postala i odličan pirograf koji vatrom može da naslika šta god poželi.

- Pre nekih 15-ak godina sam se zainteresovala za radove tehnikom pirografije. Mislim da je to najstarija tehnika na svetu. To mi je bilo zanimljivo a onda mi je muž, električar po struci, napravio prvi pirograf. Tako sam iz hobija krenula da crtam ono što bi se tog momenta meni ’zalepilo za srce - objašnjava Mihailovićeva.

Kreativnu energiju gleda da usmeri prema umetničkim stvaralaštvima i da pruži ono najviše od sebe. A najviše je, kaže, pružila u romanu „Danica”, koji je, kada je izašao, promovisan na Sajmu knjiga u Beogradu.

- Preporučujem svima da pročitaju ’Danicu’ jer, ako veruju u Boga, priča će im biti zanimljiva, a ako ne veruju, opet treba da je pročitaju, kažu da se brzo čita, a i da bi me bolje razumeli - naglašava ona.

Vesna Mihailović Foto: Privatna arhiva/ RINA

Kada su u pitanju pesme, poeziju, kako kaže, nikada nije posebno volela da čita, ali ukazuje da je svom sinu, pre tri godine, onako usput napisala pesmu.

- Dok sam sređivala kuću i ’slušala’ neke stihove u sebi, uzela sam to da pribeležim. Tako je nastala ’Pesma sinu’. Onda smo se šalili da pišemo zajedno zbirku pa je on napisao jednu i ja jednu i tako... njegove su mnogo lepše, ali ih on ne objavljuje”, istakla je Mihailovićeva i dodala da je dana kada joj se ćerka udala napisala pesmu "Ti odlaziš" posvećenu njoj te da je potom „stala”. Kaže da joj pesme više ne „dolaze”.

- Ponekad objavim poneku od njih. Prošle godine me je udruženje ’Zapis’ iz Gornjeg Milanovca prihvatilo u svoje redove i u zborniku radova za 2021. objavljene su tri moje pesme. Stvarno sam beskrajno zahvalna na prilici da upoznajem takve ljude i ni sa kim ne pokušavam da se takmičim - poručuje ova kreativna službenica.

Živi na Rudniku i ističe veliku ljubav prema njegovoj divljoj i nepredvidljivoj prirodu. Kako kaže, tu ubire snagu za dalje poduhvate i ima samo jednu poruku:

- Mogu da kažem da nikada nije kasno da čovek ostvari neke svoje snove - poručila je Vesna nadajući se da će još nekom skrivenom umetniku dati vetar u leđa da uspe u svojim zamislima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA