≫ 

Grafiti Simpsonovih pravi hit u Zagrebu: Autor otkrio otkud mu ideja za njegova dela

Mladi umetnik Antonio Jurčević ispričao je svoju priču

  • 1
Simpsonovi Foto: Printscreen/YouTube/Tamerlan Mammadov

Ako ste kojim slučajem svratili do Zagreba, možda ste i naleteli na grafiti Simpsonovih, koji su pravi hit u glavnom gradu Hrvatske.

Autor ovih dela je mladi umetnik Antonio Jurčević, koji se rodio 1990. u Zagrebu, a živi na Volovčici.

On se grafitima se bavi više od 15 godina, a u poslednje tri-četiri godine nacrtao je stotine grafita širom Zagreba i Hrvatske.

U intervjuu za Index.hr otkrio mu je odakle mu ideja za grafite Simpsonovih.

- Prvu priču sa Simpsonima sam nacrtao na prešaranom zidu Doma zdravlja i reakcije ljudi su bile odlične, pošto je tamo ulaz za pedijatra i dosta mališana tuda ide kod doktora, roditelji su bili oduševljeni grafitom i rekli su da im je jeci sada tamo opuštenije i veselije jer svi gledaju grafit i slikaju se kraj njega. To je grafit Simpsona kojeg želi policija da uhapsi zbog piva i natpisa Dinamo, gde smo na šaljivi način hteli da pošaljemo poruku kako ima većih i ozbiljnijih problema u gradu - rekao je Antonio Jurčević.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Jurča (@jurca_zgb)

Zasad zadnji serijal Simpsona Antonio je nacrtao na Folnegovićevom naselju, ponovno u blizini škole i Doma zdravlja te ponovno preko pošaranog zida koji niko nije uredio godinama.

- Tu smo na šaljiv način prikazali mladog navijača s bakljom, s popularnom jaknom NAPARPIVI kako pali baklju dok ga policajac gleda. To je inspirisano stihovima Baruna 'Zato pustite dječake, nek pjevaju sto ih volja, neće ova Lijepa naša bez Dinama biti bolja". Tu sam isto na šaljivi način hteo da pokažem da je to sve deo odrastanja i navijačke kulture, da to nisu propalice i veliki problemi u društvu - rekao je mladi umetnik.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Jurča (@jurca_zgb)

Video: Mislili ste da ste sve videli: Pronađena stena sa likom Homera Simpsona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA