Počinje najsveobuhvatniji turski festival kulture i umetnosti "Türkiye Cultural Route Festivals"

U organizaciji Ministarstva kulture i turizma, 'Türkiye Cultural Route Festivals' širi se u pet gradova sa još sveobuhvatnijim događajima nego ikada do sada

  • 0
Foto: Turkie tourism promotion and development agency

Očekuje se da će se festivali koji će se održati u Istanbulu, Ankari, Čanakaleu, Dijarbakiru i Konji od 16. septembra do 23. oktobra uskoro proširiti i na sve delove zemlje.

Organizovani po prvi put prošle godine pod nazivom Festival Bejoglu kulturna ruta i proširen ove godine sa Rutom kulture u Ankari, Festivali Rute kulture Turske će ovoga puta ponuditi jedinstveno kulturno i umetničko iskustvo sa inkluzivnijim i rasprostranjenijim događajima u pet provincija. Festivali će se održati od 16. septembra do 23. oktobra u Istanbulu, Ankari, Čanakaleu, Dijarbakiru i Konji, a sveukupno će uključiti skoro 15.000 umetnika i više od 3.000 događaja u rasponu od umetnosti do filma, književnosti do plesa, muzike, digitalne umetnosti, koji su pogodni za svačiji ukus i interesovanje.

-Festivalima Rute kulture Turske , organizovanim sa ciljem da se kulturna baština naše zemlje prikaže svetu, ne samo da razvijamo kulturne rute naših gradova, već i kulturu i umetnost činimo dostupnim svima. Naš festivalski entuzijazam, koji smo započeli Kulturnom rutom Bejoglu prošle godine, ovog puta ćemo preneti široj publici sa mnogo inkluzivnijim i rasprostranjenijim aktivnostima u svih pet provincija - rekao je Mehmet Nuri Ersoj (Mehmet Nuri Ersoy), turski ministar kulture i turizma.

Foto: Turkie tourism promotion and development agency

Više od 100 događaja u Čanakaleu

Festival Kulturne rute Troje, koji će se održati u Čanakaleu između 16. i 25. septembra, okupiće više od 1000 umetnika na 100 događaja koji se sastoje od serija izložbi, koncerata, razgovora i radionica, a koji će se održati na više od 40 lokacija tokom festivala.

Festivalski entuzijazam će se nastaviti 23 dana u Istanbulu i Ankari

Festivali Bejoglu i Ankara kulturne rute biće održani u isto vreme između 1 i 23. oktobra. Više od 6000 umetnika na 46 različitih lokacija će se sastati sa ljubiteljima umetnosti, na više od 1000 događaja na Festivalu Bejoglu kulturna ruta, dok će se bogato kulturno i umetničko okruženje moći doživeti na Ruti kulture Ankare, gde će se održati više od 500 događaja uz učešće skoro 5000 umetnika na 70 različitih lokacija na ruti od 5,7 kilometara u Ulusu u Ankari.

500 događaja u Dijarbakiru

Više od 2000 umetnika i 500 događaja približiće svetu kulturno i umetničko bogatstvo Turske iz Dijarbakira na Festivalu Sur kulturna ruta, koji će se održati od 8. do 16. oktobra.

Mesto susreta mistične muzike u svetu

Međunarodni festival mistične muzike u Konji, koji je uključen u festivale Rute kulture Turske, takođe će odvesti ljubitelje umetnosti u različite svetove. Muzičari iz Turske, Španije, Egipta, Azerbejdžana, Nemačke, Uzbekistana, Indije i Irana nastupiće na festivalu, koji će se održati od 22. do 30. septembra u čast 815. godišnjice rođenja Mevlane Dželaludina Rumija.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA