Otvorena izložba Ivana Gračnera, "Poprečni presek / Intersection" u Galeriji Kuće legata

’’Izložba predstavlja moj rad u proteklih dvadeset godina.", izajvio je Gračner, posle otvaranja izložbe.

  • 0
Ivan Gračner - "Poprečni presek / Intersection", Galerija Kuća legata

Foto: Promo

U Galeriji Kuće legata u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, otvorena je retrospektivna izložba Ivana Gračnera „Poprečni presek / Intersection”. Izložba koja obuhvata dve decenije stvaralaštva vajara Ivana Gračnera, skulpture i objekte nastale iz različitih faza od samog početka do danas, okupila je izuzetno veliki broj posetilaca.

Više od 70 radova Ivana Gračnera, u kombinaciji drveta i metala publika će moći da pogleda sve do 18. oktobra 2022.godine.

Izložbu je otvorio direktor Kuće legata, Filip Bursać-Renaud, a prisutnima se obratio i istoričar umetnosti Savo Popović rečima:

’’Ova izložba sažima otprilike dve decenije Gračnerovog stvaralaštva i to je samo jedan manji deo njegovog opusa jer su njegova dela razasuta svuda po svetu’’. Gračnerove skulptura su savršen spoj drveta i metala. Za svoje skulpture kaže da okoristi autohtone vrste drveta čime daje na značaju povezanosti sa lokalnim prostorom.

Na izložbi su dela različitih veličina, od manjih, zidnih, do monumentalnih, poput obeliska ili totema, istesana u hrastovini, bagremu, orahu, uspravna, često izvijena ka visinama.

 

’’Izložba predstavlja moj rad u proteklih dvadeset godina. Pokušao sam da na jednom mestu okupim skulpture iz mojih različitih faza, što će, nadam se, publika primetiti. Posebno me raduje broj ljudi koji je došao na otvaranje, to svakom umetniku uvek mnogo znači, jer govori o odnosu prema njemu i prema njegovoj umetnosti’’ , izajvio je Gračner, posle otvaranja izložbe.

Izložba ’„Poprečni presek / Intersection” traje do 18. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA