Lotos - simbol mudrosti od iskorišćenih limenki na ovogodišnjem Exit-u

Prvi put na ovogodišnjem Exit-u posetioci će moći da učestvuju u kreiranju Lotosa – umetničke instalacije koja nastaje od iskorišćenih limenki

  • 0
Lotos na Exitu

Foto: Promo

Interaktivna, svetleća konstrukcija je delo „domaće pameti”, tima Recan fondacije i Polimorfa. Recan fondacija, koja je već godinama posvećena promociji reciklaže limenki i edukaciji o značaju zaštite životne sredine, i ovoga puta na inovativan i kreativan način nastavlja svoju misiju.

Lotos na Exitu

Foto: Promo

- Nakon uživanja u omiljenom piću, limenku nemojte baciti, već je ubacite u Lotos. Svako ko to uradi, od cveta koji simbolizuje mudrost će kao zahvalnost „dobiti” poruku sudbine za to veče ili do nove reciklirane limenke. Verujemo da će posetioci festivala sjajno reagovati i na ovu akciju programa „Svaka limenka se računa”. I ove godine uživamo u muzici, ali se i na zanimljiv način podsećamo svih prednosti limenki – lagane su, nesalomive i mogu se reciklirati bezbroj puta - Nemanja Komatović, Recan fondacija.

Lotos na Exitu

Foto: Promo

Impresivno delo, visoko dva metra i dugo pet metara, biće svojevrsan ukras festivala i najbolji podsetnik na značaj reciklaže. Osim Lotosa, i već dobro poznata Pixelata – jedinstveni umetnički mural od iskorišćenih limenki –  doprineće reciklaži limenki, koje je u potpunosti moguće reciklirati i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana. Lotos i Pixelata će se nalaziti u Opens zoni, zahvaljujući saradnji Recan fondacije i Exit fondacije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA