≫ 

Brkovi uoči nastupa na EXIT-u: Imamo jednu pjesmu koja bi se uklopila u energiju Seke Aleksić

Priprema se veliki koncert u Beogradu

  • 0
Šemso 69, Brkovi Foto: Nikola Tomić

Jedan od koncertno najaktivnijih i najatraktivnijih bendova regiona – pank-folk bend Brkovi - stiže na Visa Fusion binu u nedelju 10. jula. Uoči velikog nastupa na EXIT festivalu, Vedran Pehar, poznatiji kao Šemso 69, pričao je za portal Telegraf.rs.

  • Bliži se Vaš nastup na EXIT festivalu, šta mogu obožavatelji da očekuju od njega?

Nakon sedam dugih godina ponovo nastupamo na Exitu. Bend nikada nije zvučao bolje, svirat ćemo samo najveće hitove.

  • Vaš bend važi za jedan od najneobičnijih na muzičkoj sceni, pre svega što spajate, mnogi bi rekli, nespojivo - pank i folk. Pošto mnogo ljudi na ovim prostorima sluša narodnu (folk) muziku, da li smatrate da vašom muzikom možete da "privolite" te ljude da postanu vaši obožavatelji?
Beograd, bir fest, Beer Fest, Brkovi Foto: Nikola Tomić

Već odavno su mnogi od njih to i postali. Suština našeg djelovanja je upravo u tome da su svi dobrodošli i jednaki i da se barem za tih sat ili dva koliko traje koncert ne dijelimo na ove ili one po bilo kojoj pripadnosti.

  • Kada smo već kod narodne muzike, da li biste sa nekom domaćom folk zvezdom snimili duet? Ili ste već kontaktirali nekog folkera da napravite duet?

Imam jednu pjesmu za koju mislim da bi se dobro uklopila u energiju Seke Aleksić. Kada dođe vrijeme, pokušat ću doći do nje, pa ćemo vidjeti hoće li se zvijezde poklopiti.

  • Kada će nove pesme, novi album? Prošle je dve godine od kada ste objavili Vaš poslednji "Brkovi su da se vole"...

Izbacili smo tri singla u međuvremenu. Trenutno zbog gomile nastupa nemamo vremena za studio i probe. Nekad na jesen/zimu kada se sve to smiri, snimit ćemo ostatak albuma koji će izaći početkom 2023.

  • Gde pronalazite inspiraciju za pesme? Na kakvoj muzici ste odrasli?

Inspiraciju pronalazim u svakodnevnom životu, tj. u sudbinama običnih ljudi. Sve skupa se dešava ne nekom polusvjesnom nivou i uvijek me iznova iznenadi. Zbog dva starija brata odrastao sam na klasičnoj rock muzici. Kasnije sam prešao na prvi val engleskog panka i američkog hardcore-a. Slušao sam metal, reggae i psihodeliju u nešto manjim dozama. Usput bi naravno tu i tamo naletio na poneki domaći pop ili folk evergreen.

  • Na koji bend treba obratiti pažnju, a za koji mislite da zavređuju pažnju, a da nije Vaš?

Ima ih gomila, ali evo izdvojio bih Daliborovo Granje, bend koji po meni ima potencijala za strano tržište.

  • Koju pesmu (ili pesme) Brkova vi najviše volite i na koju (koje) ste najviše ponosni?

Zavisi o raspoloženju. Ne bih rekao da sam previše ponosan, više mi bude drago što sam ih napisao. Nekada su to "Skupe Bomboniere", nekada pjesma "Pizda Materina", koja premda je vulgarnog naziva, govori o prijateljstvu i ima puno dublje značenje nego što se čini na prvi pogled.

  • Nakon Exita, da li planirate još neki veliki koncert u Srbiji? Onaj u Hali sportova u Beogradu, gde vam je gostovao Dado Topić, se i dalje pamti...

Naš drugar Zlatko koji dogovara nastupe Brkova u Srbiji kaže da traju pregovori za veliki samostalni koncert u Beogradu, ali trenutno ne znamo više detalja o tome. Znam da dugo nismo svirali tamo i nadam da se da će se to uskoro desiti. Pored toga, sviramo na nekoliko festivala po Srbiji ovog ljeta.

  • Da li ste u kontaktu sa Dadom Topićem?

Nakon Hale nam se putevi nažalost nisu ponovo ukrstili, ali njegov sin je bio na našem koncertu u Osijeku. Veliki pozdrav familiji Topić i svim Vašim čitaocima. Vidimo se na Exitu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA