≫ 

Simfonijski orkestar HRT snima muziku za serijal o Tuđmanu

Vladimir Brnardić, urednik HRT-ovog programskog odeljenja Dokumentarni sadržaj, rekao je da će serijal, naručen povodom 20. godišnjice smrti predsednika Tuđmana, imati 10 epizoda

  • 2

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) počeo je danas snimanje muzike za dokumentarno-igrani serijal "Predsednik", koji se snima povodom 20. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, a čije se emitovanje na Javnom servisu očekuje u decembru ove godine.

Muziku za serijal koji za HRT snima nezavisna produkcijska kuća Intermedia grupa komponovao je poznati hrvatski kompozitor i dirigent Alfi Kabiljo, koji ujedno i diriguje Simfonijskim orkestrom HRT-a, prenela je Hina.

Kabiljo je ocenio da je reč o, kako je rekao, vrlo zanimljivom projektu jer se radi o jednoj "fantastičnoj ličnosti, stvoraocu naše države".

S jedne strane, ističe, trebalo je stvoriti temu koja će se pamtiti, a s druge strane tu temu i čitavu orkestraciju staviti u Hrvatsku.

- Koristio sam se folklorom iz nekoliko krajeva i čak sam našu himnu transformiSao u tu muziku - rekao je Kabiljo.

Vladimir Brnardić, urednik HRT-ovog programskog odeljenja Dokumentarni sadržaj koji je ujedno i urednik serijala, rekao je da će serijal, naručen povodom 20. godišnjice smrti predsednika Tuđmana, imati 10 epizoda u trajanju od po 52 minute i obuhvatiće celu njegovu biografiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada KS

    11. jun 2019 | 17:16

    A šta to nas briga. Neka rade šta hoće njihova stvar.

  • Vodolijax

    13. jun 2019 | 07:17

    Nemaju potrebe za komponovanjem,pogledaju samo neki horor film, sve je već snimljeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA