≫ 

Vaše omiljene Diznijeve princeze stvorene su na osnovu stvarnih žena. Znate li kojih? (FOTO)

Da bi postala Snežana, jedna glumica se kuvala pod ragbi kacigom, dok je druga mahala okolo džinovskim ključem, bez ijedne reči

  • 0

Ako ste se ikada pitali zašto Diznijeve princeze izgledaju tako karakteristično i životno, odgovor je vrlo jednostavan - bazirane su na stvarnim ženama. Njihovi migovi, pokreti pa čak i narav ponekad su kopi-pejst holivudskih zvezda koje su inspirisale animatore da stvore nezaboravne heroine.

Evo kako su Arijel, Snežana ili Jasmin izgledale u pravom životu.

ZVONČICA - MARGARET KERI

Tvorci crtanog filma o Petru Panu najpre su želeli da senzualna Merlin Monro bude model za Zvončicu, ali su se ubrzo predomislili i odabrali mnogo manje poznatu glumicu Margaret Keri (90).

zvončica

Margaret Keri kao Zvončica Foto: Wikipedia

Kako Zvončica ne govori, Keri je provela pola godine u studiju, koristeći se samo pantomimom. Imala je doduše rekvizite, džinovski ključ i makaze, za scenu kada je Zvončica zarobljena u kutiji za nakit. Keri je takođe dala glas crvenokosoj sireni koja se brčka u laguni u Nedođiji.

ZLATOKOSA - TEJLOR SVIFT

Jedna od najnovijih princeza Dizni "panteona" jeste Zlatokosa Repancel. Ispostavilo se da je Tejlor Svift pristala da posluži kao model za ovu heroinu. Kasnije ju je čuvena fotografkinja Eni Libovic portretisala kao ovu junakinju u kampanji za Dizni park.

Tejlor Svift kao Zlatokosa

Tejlor kao Zlatokosa Foto: Annie Leibovitz/Disney

PEPELJUGA - HELEN STENLI

Nkon uspeha "Snežane i sedam patuljaka" i "Pinokija", Dizni je odlučio da i za animirane filmove angažuje glumce koje ne samo što će davati glas likovima, već će odigrati celu scenu, kako bi animatori što vernije predstavili kretanje crtanih junaka.

U tom se poslu naročito proslavila Helen Stenli, koja je bila Pepeljuga, ali i Aurora u "Uspavanoj lepotici" i Anita u "101 dalmatincu". Evo kako je to izgledalo dok se stvarala "Uspavana lepotica":

AURORA - ODRI HEPBERN

Iako je Helen Stenli oživela Auroru, njene crte lica zapravo su inspirisane nežnom i elegantnom Odri Hepbern. U celom filmu se Aurora, po kojoj je crtać nazvan, pojavljuje tokom samo 18 minuta.

BEL (LEPOTICA) - DŽUDI GARLAND

Bel ne samo što je likom ista Džudi Garland, već je režiser tražio i nekoga ko će imati sličan glas kao čuvena glumica i pevačica. Inspiracija za Bel je bio lik Doroti Gejle iz "Čarobnjaka iz Oza" koji je proslavio Džudi.

Judy Garland

Džudi Garland bila je inspiracija za Bel Foto: Wikipedia

JASMIN - DŽENIFER KONELI

Iako su različite rase, prelepa glumica Dženifer Koneli poslužila je kao inspiracija za Jasmin. Animatoru su se naročito dopale njene obrve i izražene oči.

Dženifer Koneli

Dženfer Koneli je inspiracija za Jasmin Foto: AP/Tanjug

POKAHONTAS - IREN BEDARD

Ako su Jasnim i Dženifer različite rase, inspiracija za indijansku princezu Matoaku, poznatu i kao Pokahontas, bila je prava Indijanka - glumica Iren Bedard. 

SNEŽANA - MARDŽ ČEMPION

Plesačica Mardž Čempin takmičila se sa 200 drugih devojaka kako bi bila inspiracija za glavnu crtanu junakinju u "Snežani i sedam patuljaka". Bilo joj je samo 16 godina na toj audiciji. Kako su crtani likovi tada imali veće glave, morala je da nosi ragbi kacigu tokom audicije. Njen otac koreograf koji je radio sa Čarli Čaplinom, rekao je jednom prilikom kako njegova ćerka ne samo što zna da pleše, nego zna i da bude dama. Ova druga karakteristika donela joj je glavnu ulogu u prvom Diznijevom velikom animiranom filmu.

 

ARIJEL  - ALISA MILANO

Fibi iz "Čari" bila je inspiracija za najpoznatiju sirenu na svetu. Imala je svega 16 godina kada su animatori na osnovu njenog lika stvorili Arijel.

TIANA - DŽENIFER HADSON

Princeza Tiana u crtaću "Princeza i žaba" bla je prva crnkinja među Diznijevim princezama. Eni Libovic ju je takođe kao Tianu slikala.

Dženifer Hadson kao Tiana u Princeza i žaba

Dženifer kao Tiana Foto: Annie Leibovitz/Disney

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA