Potvrđeno: Planira se snimanje drugog dela filma "Gladijator"

Ridli Skotov originalni Gladijator je izašao 2000. To je bio jedan od najvećih filmskih hitova te godine sa zaradom od 460 miliona dolara na svetskim blagajnama

  • 0

"Gladijator 2" je prvi put najavljen u novembru 2018. kada su producent filma Volter F. Parks i Lori Mekdonald obećali fanovima epskog filma o antičkom Rimu iz 2000. da je u planu njegov nastavak.

Oni su sada objavili nove informacije u vezi sa drugim delom popularnog filma "Gladijator", od kojih je najvažnija ona koja potvrđuje da će se Ridli Skot ponovo naći za režiserskim kormilom.

Za scenaristu filma je izabran Piter Krejg, koji se proslavio svojim radom na dva poslednja nastavka serijala Igre gladi i filmu Grad lopova, a u međuvremenu je angažovan i da napiše scenario za drugi deo filma Top gan.

Planirano je da se radnja filma dešava oko 25-30 godina od događanja u prvom delu. U centru pažnje će biti Lucijus, sin Lusile (Koni Nilsen) i sestrić Komodusa (Hoakin Finiks), rimskog vladara koga je u originalnom filmu ubio Maksimus (Rasel Krou).

Podsećamo vas, Maksimus je umro na kraju Gladijatora, ali su producenti izjavili da će glavni junak novog filma, Lucijus, biti prikazan kao njegov svojevrsni naslednik.

Lucijusa je u prvom delu glumio Spenser Trit Klark. Ostaje da se vidi da li će on reprizirati ovu ulogu i u nastavku.

Ridli Skotov originalni Gladijator je izašao 2000. To je bio jedan od najvećih filmskih hitova te godine sa zaradom od 460 miliona dolara na svetskim blagajnama. Film je nominovan za jedanaest Oskara, a na kraju je dobio pet nagrada Američke filmske akademije, uključujući i one za najbolji film i najboljeg glumca (Rasel Krou).

(Telegraf.rs/IndieWire)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA