Branka Katić prvi put glumi zlostavljanu ženu koja ubija muža u samoodbrani (FOTO)

"Mislim da su serije u većoj slobodi po pitanju sadržaja i da su finansijski unosnije od filma"

  • 0
Serija Grupa Ivana Zečević, Branka Katić i direktor fotografije Marko Cile Mladenović; Foto: Goran Đukanović

Branku Katić ponovo ćemo gledati na malim ekranima od jeseni, i to u svežem ostvarenju, seriji "Grupa", koja ima 11 epizoda. Za Pop&Kulturu je otkrila detalje o ovoj dosta zahtevnoj ulozi, kao i kako se pripremala za nju.

  • Kao majci i glumici sa više od 30 godina karijere, kako je izgledalo igrati ulogu zlostavljane žene koja ubija muža iz samoodbrane, provodi vreme u zatvoru, a onda se trudi da izvede date na pravi put? Zvuči pomalo kao kontrast vašem privatnom životu.

- Kontrast? Hm... Da, uloga Lenke je sasvim drugačija od svega što sam do sada imala prilike da glumim, i da, predstavlja pravi kontrast mom privatnom životu. I baš zato što je takva odmah mi je bila zanimljiva.

- Dinamika između nje i ćerke, a koja je praktično odrasla dok je Lenka bila u zatvoru je odlična, a pokušaj uspostavljanja odnosa i nalaženja autoriteta i načina da se dete vrati na pravi put bili su pravi izazov. Verujem da Lenka nikada sebi neće oprostiti to što se desilo, ali u pokušaju da spase svoju ćerku naći će novi smisao života i iskupljenje za stravičan čin u prošlosti.

  • U eri današnje filmografije, čini se kao da serije poprimaju veoma jači dramski karakter, više se finansiraju, i imaju maštovitiji pristup. Šta to vama govori o stanju filma?

Mislim da su serije u većoj slobodi po pitanju sadržaja i da su finansijski unosnije od filma. Kod nas je publika davno prestala da odlazi u bioskope pa je dobro da interesovanje za dobre priče makar postoji u serijama.

Serija Grupa Branka Katić u ulozi Lenke i Ivana Zečević; Foto: Goran Đukanović
  • Za tebe se sigurno ne može reći da si stereotipna glumica, što svedoče i tvoje raznovrsne, karakterno drugačije uloge. Kako inače uspevaš da uskočiš u karakter? Je l ti posle toliko godina iskustva to dolazi lako ili se i dalje ozbiljno pripremaš?

- Ha! A ja baš mislim da nisam glumica koja se potpuno transformiše pa je teško prepoznajete iz uloge u ulogu.. Hvala na potpuno oprečnom mišljenju. Što je uloga bolje napisana, lakše je 'uskočiti' u karakter, jer to kako lik govori i kako misli i kako dela je ono što ga čini drugačijim od ostalih - to čini njegov karakter. Bitno mi je da osetim na nekom neverbalnom nivou tajnu vezu sa novim likom. Da razumem njen unutrašnji tok misli i osećanja.

Serija Grupa Matea Milosavljević, Branka Katić i Ivana Zečević; Foto: Goran Đukanović

- Da prepoznam nešto zajedničko, ljudsko što svi nosimo u sebi.. Naravno da je priprema uvek, i posle svih godina bavljenja glumom, veoma važna. Što više otkriješ prvo u samom scenariju pa zatim o vremenu u kome se desava priča, načinu razmišljanja, datim okolnostima u kojima je tvoj lik, bude ti lakše da budeš u potpunoj slobodi na snimanju. A to je čini mi se najvažnije. Da dobro pripremljen dođeš, a onda to sve pustiš, i trudiš se da budeš istinit u trenutku, otvoren za beskrajne mogućnosti - rekla je Branka.

Ova serija će se prikazivati na jesen na RTS-u.

(Telegraf.rs / S. Ž. O. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA