"Ljubav i moda" u novom sjaju: Kultni film ušao u 21. vek

Jugoslovenski klasik iz 1960. godine ostavio je podjednako veliki trag kako u kinematografiji, tako i u muzici i modi +++

  • 1

Digitalno restaurirana verzija filma "Ljubav i moda" Ljubomira Radičevića premijerno je prikazana sinoć u bioskopu "Balkan" u okviru projekta "Vip Kinoteka".

Prisutne zvanice pozdravili su direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić, generalni direktor kompanije Vip mobile Dejan Turk, manekenka i novinarka Irena Mišović i novinarka Sandra Perović.

Jugoslovenski klasik iz 1960. godine ostavio je podjednako veliki trag kako u kinematografiji, tako i u muzici i modi.

Film je nastao u produkciji Avala filma, a okosnica priče su studenti koji žele da zarade novac za održavanje aero-smotre organizujući program modne revije za preduzeće „Jugošik".

Film "Ljubav i moda" predstavlja dokument jednog vremena, u kojem je zabeležen život prestonice s početka 60-ih godina, a pored velikana sedme umetnosti, okupio je i neka od najvećih imena iz sveta muzike sa ovih prostora poput Gabi Novak, Ive Robića, Arsena Dedića.

Glavna uloga u filmu pripala je Bebi Lončar, a nezaboravne role odigrali su i Dušan Bulajić, Mija Aleksić, Miodrag Petrović Čkalja, Jelena Žigon i Ðuza Stoiljković.

Nakon projekcije filma, gosti su imali priliku da uživaju u muzici šezdesetih godina u izvođenju štava "VIS Limunada".

"Vip Kinoteka" je ovom projekcijom zakoračila u drugi ciklus projekta, koji pored filma „Ljubav i moda" podrazumeva još devet domaćih filmskih klasika koji će biti predstavljeni u digitalnom izdanju sa ciljem da se sačuvaju i zaštite ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA