Glumica Jasna Đuričić je dobitnica brojnih nagrada, a sad je objasnila kako se dolazi do uspeha

"Ne želim da živim u prošlosti ili budućnosti, već sadašnjosti"

  • 0
Serija Grupa, Jasna Djuricic Jasna Đuričić; Foto: Goran Đukanović

U kratkom razgovoru s našom veoma nagrađivanom glumicom Jasnom Đuričić, koju ćemo od jeseni gledati na malim ekranima u seriji "Grupa", dobili smo savete šta je potrebno za uspeh i kako se nositi sa svakodnevnim izazovima u životu, nevezano za posao kojim se bavimo.

  • Gospođo Đuričić...Jednom prilikom izjavili ste da su ženske uloge u filmovima ili serijama u Srbiji uglavnom tipske: ili si mlada lepotica, baba ili žena lakog morala? Kako je vama onda izgledalo glumiti ženu koja preuzima mafijašku grupu svog brata, dakle ženu sa one strane zakona?

Bilo je zanimljivo, moram priznati, ali opet meni su sve uloge zanimljive i drugačije.

  • Kako je to moguće posle toliko godina iskustva? Valjda je normalno da svakom čoveku svaki posao vremenom pređe u naviku…

- To da, gluma može biti samo posao i navika, a da bi bili uspešni u nekom poslu morate puno da radite. I da to volite. A meni je gluma upravo oduvek bila to- ljubav, i kao takva uvek mi je bila zanimljiva. No i tu ljubav kao svaku drugu ljubav treba održavati. Trudila sam se tokom cele karijere da taj plamen održim, da nikad ne dozvolim da dogori.

Serija Grupa, Tijana Markovic (glumica) Glumica Tijana Marković; Foto: Goran Đukanović
  • Prati vas glas da ste veoma iskreni i da nikad ne planirate previše u životu.

- Da, tako je. Nikad nisam previše planirala u životu.

  • Ali zašto? Zar planiranje nije bitna životna stvar?

- Naravno da jeste. Ali ne treba preterivati. Takav pristup u životu i u poslu dozvoljavao mi je da budem potpuno prisutna u datom trenutku, posvećena

karakteru koji igram ili svim životnim dešavanjima. Ne želim da živim u prošlosti ili budućnosti, već sadašnjosti.

- Ljudi koji previše gledaju u budućnost ili prebrzo prolaze kroz život, rizikuju da im život proleti ispred očiju a da se u ništa lepo nikada nisu zagledali.

Serija Grupa, Milica Mima Trifunovic (glumica), Jelena Gavrilovic (rediteljka) Serija Grupa: Milica Mima Trifunović (glumica), Jelena Gavrilović (rediteljka); Foto: Goran Đukanović
  • Dobitnica ste mnogih naših najvećih nagrada, uključujući i “Dobričin prsten”, nagradu za životno delo koju ste dobili sa samo 48 godina. Šta za vas znače nagrade? Čine li vas srećnijom ili možda ponekad predstavljaju teret?

- Teret nikako! I naravno da mi svaka nagrada znači, mada moram da priznam više su mi značile kad sam počinjala karijeru. I mislim da je to uvek tako sa mladim glumcima.

- Potrebno vam je nekakvo priznanje, od društva, od kolega. No ja zaista se nikad nisam opterećivala nagradama. Trudila sam se uvek da se maksimalno posvetim onome što radim, da se posvetim svakom karakteru, jer sam uvek smatrala da svaka uloga koju sam odigrala je imala uticaj na mene, i na taj način me obogatila kao osobu. Eto, to mi uvek bilo najbitnije, ali i da uživam dok igram na sceni ili filmu. Bez rada i ljubavi prema radu nema ni uspeha. Ni u jednoj profesiji!

Serija Grupa, Uros Tomic (kreator), Jelena Gavrilovic (rediteljka), Filip Djuric (glumac) Serija Grupa: Uroš Tomić (kreator), Jelena Gavrilović (rediteljka), Filip Đurić (glumac); Foto: Goran Đukanović
  • U seriji takođe igra čak petoro mladih glumaca kojima ste vi bili profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu? Filip Đurić, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković... Kakvo je to bilo iskustvo za vas? Jeste im bili profesorka i tokom snimanja?

Ne, nisam, naravno da ne! Postoji nešto što se zove kolegijalnost. Na snimanju svi smo samo glumci. Profesionalci. Bila ja njihov profesor ili ne.

Mada moram da priznam da su mi tokom snimanja pokazali koliko su sazreli i to me učinilo ponosnom.

Serija Grupa, Uros Tomic (kreator), Milica Mima Trifunovic, Tijana Markovic Serija Grupa: Uroš Tomić (kreator), Milica Mima Trifunović, Tijana Marković; Foto: Goran Đukanović

(Telegraf.rs / S.Ž.O)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA