Serije koje ne smete propustiti ovog leta: Od rimejkova iz '80 i '90 do misterioznih "Čudnih stvari"

Druga sezona popularne serije "Mrak" (Dark) već je cela objavljena

  • 0

Škola je gotova, završiće se jednom i junski rok, a čak ni ova kiša (koja cele nedelje počne da pada taman posle posla, kao da sat ima) ne mora da bude toliko loša kada toliko novih serija ovog leta tek stiže na ekrane ili se vraća za nove sezone.

Neke će vas odvesti na tin žurku, druge u 1980-e, treće u srce satanističkog kulta, a ovo su one koje ne treba da propustite kada vas iznevere vreli letnji dani.

KANDŽE (CLAWS) - 9. jun

Serija o kozmetičarkama u salonu za nokte čiji kolektiv prerasta u kriminalnu organizaciju vratila se 9. juna za svoju 3. sezonu. Serija obiluje crnim humorom i kroz likove pet veoma različitih manikirki ispituje koliko žene mogu da budu prevrtljive i nezgodne kada to žele.

MRAK (DARK) - 21. jun

Prošle godine "Mrak" je bio jedno od neočekivanih Netflix iznenađenja sa zanimljivim završecima, skrivenim identitetima, tajnama koje čuva nekoliko generacija jedne porodice i putovanjem kroz vreme - sve to u malom nemačkom gradu.

Serija se vratila da nastavi priču o Jonasu, donese još napetih zapleta, zapanjujućih otkrića i epske bitke dobra i zla, sudbine i determinizma. Lake letnje teme, nema šta. I jedva ih čekamo.

ČUDNE STVARI (STRANGER THINGS) - 4. jul

Vreme je da se vratimo u leto 1985. godine u izmišljeni grad Hokins u Indijani, gde nas čekaju Ileven, Dastin, Lukas, Majk, Vil, Maks i ostatak ekipe, ali i neka nova lica.

Retko ko je mogao da pretpostavi da će Netfliksova originalna serija, smeštena u 1980-e godine, biti toliki hit kada se pojavila 2016. godine. Iz života sasvim običnih ljudi jedne noći nestaje dečak Vil, a u njima se pojavljuje moćna devojčica Ileven, odrasla u laboratoriji. Nestanak i dolazak deteta uzrokuju pojavu čitavog niza "čudnih stvari" u malom gradu. Nakon treće sezone, koja počinje 4. jula, uslediće i četvrta, a otvorena je mogućnost i za peti serijal.

PENIVORT (PENNYWORTH) - 28. jul

Pravo iz stripa na kanal Epix stiže serija o avanturama legendarnog batlera Brusa Vejna (Betmena) - Alfreda Penivorta. Pre nego što je postao najverniji prijatelj porodice Vejn, Penivort je bio deo bivše britanske specijalne jedinice SAS.

Ko je znao da se dragi Alfred u svojim 20-im godinama bavio protivterorizmom i izbavljanjem talaca? Pre Brusovog rođena, Penivort će se udružiti sa mladim milijarderom Tomasom Vejnom. Serija će se premijerno emitovati ovog leta, imaće 10 epizoda, a svaka će biti po sat druga. Sudeći po trejleru, neće joj faliti akcije.

ČETIRI VENČANJA I SAHRANA (FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL) - 31. jul 

Poznati film iz 1994. godine, koji je do Hju Granta napravio glumca koga publika želi da vidi u ama baš svakoj romantičnoj komediji, ovog leta vraća se kao serija. Ljubitelji "Igre prestola" biće srećni da ponovo vide Natali Emanuel (Misandei), a šuška se da će se i Endi Mekdauel, glavna glumica iz filma, pojaviti i u seriji, barem kao gost.

BEVERLI HILS (BH90210) - 7. avgust

Hit tinejdžerska sapunica iz 1990-ih godina "Beverli hils 90120" vraća se na male ekrane u ruhu 21. veka. Sa njom dolaze i mnoga poznata lica iz originala - Džejson Presli, Šenon Doerti, Dženi Gart, Tori Speling i drugi. Oni neće uvek igrati likove iz prve serije, već "naglašenu verziju tih likova", rečeno je u februaru. Takođe su najavili da će ova "nova sapunica biti još slasnija".

"ZAŠTO ŽENE UBIJAJU" (WHY WOMEN KILL) - 15. avgust

Od kreatora "Očajnih domaćica" i "Opakih služavki" stiže još jedna serija koja se bavi time koliko su naizgled bezopasne žene u stanju da daleko odu. U seriji igraju Lusi Lu, Alisia Kopola i Ginifer Gudvin, a radnja se vrti o tri žene koje žive u različitim periodima - domaćici iz 1960-ih, bogatašici iz 1980-ih i advokatica iz 2018. godine. Ono što ih povezuje je da sce tri saznaju da su ih partneri prevarili.

- Serija ispituje kako se uloga žena kroz vreme promenila, a kako je njihova reakcija na izdaju ostala ista - saopštili su kreatori serije.

"MRAČNI KRISTAL: DOBA OTPORA" (THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE) - 30. avgust

U magični svet iz filma Džima Hensona, koji su deca 1980-ih znala napamet, vraća nas ova serija od 10 epizoda. Tejler obećava epsku radnju, predivnu scenografiju i čarobna stvorenja. "Mračni kristal: Doba otpora" je zapravo prikvel filma, smešten u eru kada se hrabri, ali porobljeni Gelflingsi pobune protiv Skeksisa, čiju moć potiče od strašne tajne.

Tokom narednih meseci na klik će nam biti i "Legija" (24. jun), "Bludnice" (10. jul), "Narandžasta je nova crna" (26. jul), "Veronika Mars" (26. jul), "Nasledstvo" (11. avgust), "Lodž 49" (12. avgust)...

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA