≫ 

Niko nije hteo da glumi idiota u "Forestu Gampu": Priča se da je i Tupak Šakur bio na audiciji

Prošlo je 25 godina od kako je svet upoznao Foresta i saznao šta sve može da se napravi od škampa

  • 0
Tom Henks, Forest Gamp, Buba Foto: Printskrin Youtube/Movieclips

Portret mladog čoveka koji je uz brojne poteškoće uspeo da preživi i doživi neverovatne događaje na velikom platnu je fantastično dočarao Tom Henks i za to nagrađen Oskarom.

Sećate se njegove Dženi, poručnika Dena i malenog Foresta, ali da li se sećate Bube, prijatelja iz vojske koji je želeo brod za lov na škampe?

Forest se tokom karijere u vojsci vezao za Bubu, mladića koji mu je pričao šta sve može da se napravi od škampa i koji mu je preminuo na rukama nakon ranjavanja. Ipak, ostala je njegova priča, Forestova poseta njegovoj porodici i kupovina broda za lov na škampe...

Bubu je igrao Mikelti Vilijamson, glumac koji nije bio prvi izbor reditelja i producenata. Robert Zemekis je prvo ovu ulogu ponudio Davidu Alanu Griru, reperu poznatom kao Ice Cube, komičaru Dejvu Šapelu... priča se čak da je i Tupak Šakur bio na audiciji, ali niko od njih nije želeo da igra Forestovog prijatelja.

Tom Henks, Forest Gamp Printskrin: Youtube/Regal Reels

Šapel je priznao da nije želeo da igra u filmu "koji neće uspeti", a Ice Cube "nije želeo da glumi idiota".

Vilijamson je pristao i iako vam se, sada kada gledate film čini da je njegov prikaz junaka predivan, topao i nevin, to se nije činilo drugim rediteljima kada je trebalo da ga angažuju.

Vilijamson je u jednom intervjuu otkrio da je na snimanju "Foresta Gampa" tražio od šminkera da mu naprave veštačku usnu kako bi lik bio potpun, a on govorio otežano. Ubrzo po završetku snimanja "telefon je prestao da zvoni, jer niko nije želeo da me angažuje kada tako izgledam".

"Niko nije shvatao da nosim veštačku usnu u filmu i da sam ja glumac koji je pre toga snimio 11 serija. Trebalo je da se pojavim u emisiji Dejvida Letermana da bi agenti ponovo počeli da zovu", ispričao je glumac.

Podsetite se ovog dvojca:

VIDEO - Glumica iz filma "Balkanska međa": Reakcije srpske publike čekam više od svega

(Telegraf.rs/Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA