≫ 

Džordž Martin odao 5 novih detalja o prikvelu "Igre prestola": Vraćaju li se Starkovi, zmaj,Tuđini?

I ono najbitnije - pomenuo je "Vetrove zime"

  • 0
George R. R. Martin, Džordž R. Martin Džordž R. R. Martin, pisac serijala romana „Pesma leda i vatre“ po kojoj je snimljena serija „Igra prestola“. Foto: sermountaingoat.co.uk, AP/Tanjug

Spremni za nove informacije o misterioznom "Igra prestola" (Game of Thrones) prikvelu?

"EW" je nedanno razgovarao sa autorom knjiga i izvršnim producentom Džordžom R.R. Martinom o seriji koja se trenutno snima u Severnoj Irskoj. HBO i Martin su prethodno otkrili da će se radnja dešavati oko 5.000 godina pre događaja iz "Igre prestola", kada je Vesteros bio sasvim drugačije mesto, ali kada je takođe epski sukob sa Belim hodačima (White walkers) bio neizbežan i vodio ka Dugoj noći.

Fanovima je jasno da će serija biti smeštena u vreme pre Targarijena, ali da li to znači da se u njoj neće naći ni zmajevi?

Martin je otkrio 5 novih detalja vezanih za predstojeću seriju, pa čak i nagovestio kako bi moglo da glasi i njeno ime.

1. VESTEROS JE PODELJEN NE NA 7, NEGO NA OKO 100 KRALJEVSTAVA

- Mi pričamo o Sedam kraljevstava. Sedam kraljevstava postojalo je u vreme Egonovog osvajanja, no ako odemo malo dalje u prošlost, naići ćemo na devet kraljevstava, pa na 12 i na kraju oko 100 sitničavih kraljevstava. To je era o kojoj će biti reč - rekao je MarTin za "EW".

via Gfycat

Deluje kao da bi Vesteros moga da bude čak i opasnije mesto nego ono na koje smo navikli.

2. POJAVIĆE SE STARKOVI I JEZOVUCI

Kada sneg padne i beli vetrovi zaduvaju, usamljeni vuk umire, ali pakt prežive. Pa, pakt je izlgeda preživeo do nove serije.

Hardkor fanovi na ovo su računali. Starkovi su, naposletku, potomci Prvih ljudi i logično je bilo da se pojave u prikvelu, ali sada je Martin jasno rekao da je svima omiljena dinastija i dalje aktuelna.

Igra prestola Vraćaju se jezovuci Printskrin: HBO

- Starkovi će definitivno biti tu. Jasno je da su tu i Beli hodači ili kako se zovu u mojim knjigama Tuđini (The Others) i to će biti jedan aspekt serije. Tu su i druga bića poput jezovuka i mamuta - rekao je on.

Što se tiče zmajeva, zasada je odgovor ne. Prikvel će se izgleda baviti periodom pre nego što su stanovnici Esosa pronašli prva zmajeva jaja.

3. NEĆE BITI LANISTERA, BAREM NE NA POČETKU

Radnja serije odvija se pre uspona porodice Lanister, izjavio je Marin. Ali trenutno druga porodica vlada iz Livačke stene (Castlery Rock), njihovog budućeg doma.

- Lanisteri još nisu tu, ali Livačka stena sigurno jeste. Nju zauzima porodica Kasterli, po kojoj je zamak i dobio ime - objasnio je on.

livačka stena, casterly rock, lanister Livačka stena Printskrin: HBO

Kasterlijeve je sa vlasti zbacio Lan Pametni, osnivač kuće Lanister, mada je nejasno da li će se ovaj zaplet odigrati i u seriji.

4. ZAVIDAN ANSAMBL

HBO je sugerisao da će serija imati tri glavna ženska lika, koje će tumačiti Naomi Vots, Naomi Aki i Denis Gog. Upitan o ovome, Martin je rekao da bi on postavu pre opisao kao ansambl.

Kanski festival, Naomi Vots Naomi Vots nema glavnu ulogu, već je deo ansambla Foto: AP/Tanjug

- Oklevam da govorim o glavnoj ulozi. Kao što znate za "Igru prestola", nikada nismo nikoga označili kao glavnog glumca ili glumicu, sve donedavno. U pitanju je bio ansambl i mislim da se to može primeniti i za ovu seriju. Nemamo glavne uloge, već samo veliki ansambl - rekao je on.

5. SERIJA NEĆE BITI ONO ŠTO OČEKUJETE

Prikvel još uvek nema ime, naglasio je Martin. On je ranije predložio naslov "Duga noć", no stvari je zakomplikovala činjenica da je "Duga noć" ime 3. epizode osme sezone "Igre prestola". Ipak, to je i dalje Martinov prvi izbor, dok je zasad radni naslov serije "Krvavi mesec".

Tuđini i Beli hodači napreduju ka Zidu Tuđini, Beli hodači napreduju ka Zidu. Ilustracija: Fantasy Flight Games/Tomasz Marek Jedruszek

- Čuo sam da bi serija mogla da se zove "Najduža noć", a ja sa tom varijantom nemam problema. To bi bilo veoma dobro - rekao je on.

0. ALILUJA!

Nevezano za seriju, Džordž R.R. Martin je za "EW" navodno i otkrio da, iako je zauzet sa brojnim projektima, uključujući i pilot epizodu ovog prikvela, on trenutno piše samo jednu stvar - 6. knjigu iz serije "Pesma leda i vatre" - "Vetrovi zime".

Martin je pre mesec i po dana ponovo odredio datum kada bi ta knjiga mogla da ugleda svetlo dana, a fanovi ga očajnički drže za reč.

VIDEO: Ove zveri kao da su izašle iz "Igre prestola"

(D.D.S./EW)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA