≫ 

16 jezivih podataka o pravoj Anabel lutki: Još nosi narukvicu svoje žrtve, nedavno su je preselili

Između filmske Anabel i one "stvarne" postoje mnoge sličnosti, ali i veoma važna razlika. Pravu Anabel bi, da ne znate priču, možda i poklonili detetu

  • 0
Anabel, annabelle 3 Foto: instagram/conjuring.official

Film "Anebel 3 - Povratak kući" već mesec dana je stah i trepet svetskih bioskopa, a kada se zna da je priča bazirana na stvarnoj (navodno) ukletoj lutki, sve je za nijansu bizarnije.

Između filmske Anabel i one "stvarne" postoje mnoge sličnosti, ali i nekoliko razlika. Izdvojili smo 16 detalja o onoj koja zaista čuči u "Muzeju okultnosti Vorenovih" u Konektikatu.

16. Za razliku od jezive porcelanske kreature, crnih usana i očiju, u stvarnom životu Anabel je krpena lutka, koja ima trougao mesto nosa i krvu liniju razvučenu u osmeh. I da, ona izgleda kao nešto što biste poklonili detetu.

 
 
 
View this post on Instagram
The Warren's Occult Museum. #AnnabelleA post shared by The Conjuring Universe (@conjuring.official) on

15. Ne čuva se u staklenoj vitrini beć u jednoj uglavnm napravljenoj od drveta. Nedavno je prebačena u drugu kutiju, koja je "lakša za pomeranje".

14. Ipak, kao i u filmu, upozorenje da se vitrini izričito ne otvara jasno je istaknuto.

 
 
 
View this post on Instagram
The real #annabelle doll 😈A post shared by The Conjuring Universe (@conjuring.official) on

13. Tu je takođe i tarot karta na kojoj je predstavljen demon, zalepljena za prednje staklo.

 
 
 
View this post on Instagram
Who are you gonna watch the movie with? Tag your friend. #AnnabelleComesHome June 26.A post shared by The Conjuring Universe (@conjuring.official) on

12. Ako nekada posetite "Muzeju okultnosti Vorenovih", možda ćete čuti pomalo uznemiravajuću muziku dok prilazite lutki. Muzika dopire iz zvučnika.

 
 
 
View this post on Instagram
It will be free on June 26! #AnnabelleComesHomeA post shared by The Conjuring Universe (@conjuring.official) on

11. Pre nekoliko decenija jedan od posetilaca je ignorisao upozorenja i kucao je na staklo iza koga je bila Anabel. Kasnije su Vorenovi saznali da je ubrzo doživeo saobraćajnu nesreću na motoru i poginuo.

10. Sveštenik iz Hartforda jednom je posetio kuću Vorenovih i bacio lutku preko sobe, tvrdeći da je Bog moćniji od demona. Zbog čega se odlučio na ovako gordu egzibiciju nije poznato, samo da je navodno po povratku kući doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

9.  Sveštenik u sobi prepunoj okultnih predmeta redovno vrši molitve i osvećuje prostor. Tu je i Anabel.

8. Lorejn Voren nije volela da gleda u lutku, zato što je "učinila toliko zla mnogim ljudima".

via GIPHY

7. Ćerka Eda i Lorejn VOren, Džudi, oko koje se radnja najnovijeg filma vrti, rekla je da su je roditelji upozorili da nikada lutki ne da priznanje i da je nikada ne gleda pravo u oči.

6. Lorejn je jednom rekla da zlo koje je vezano za Anabel traži telo koje će naseliti. Kako je rekla: "Ako ste ranjivi, to ćete biti vi".

 
 
 
View this post on Instagram
Lorraine Warren talks about real life Annabelle doll. . . #annabelle #doll #horror #lorrainewarren #warrenA post shared by The Conjuring Universe (@conjuring.official) on

5. Sudeći prema Toniju Spera - zetu i štićeniku Eda i Lorejn Voren - ta lutka je nešto čega se on najviše plaši u celoj kolekciji Vorenovih. Kako i ne bi kada ovako blene u njega.

Anabel, annabelle 3 Toni Spera izsrped prave Anabel Foto: Youtube/CT STYLE

4. Vorenovi su otkrili kako je lutka 1970. godine data kao rođendanski poklon mladoj studentkinji više medicinske škole Doni. Lutku je Doni pokonila majka. Ubrzo je devojka počela da primeću čudno ponašanje u svom stanu.

3. Ipak, Dona je i dalje tretirala lutku kao devojčicu. Nparavila joj je malenu narukvicu i stavila joj oko ruke. I dan danas Anabel nosi tu narukvicu. Baš je umela da odabere najbolju drugaricu.

2. Vorenovi su takođe otkrili da su Dona i njena cimerka pozvale medijuma da održi seansu. Kroz njega su otkrile da je devojčica po imenu Anabel Higins živela na tom imanju pre nego što je zgrada sa stanovima sagrađena. Takođe su saznali da je Anabel umrla kada joj je bilo 7 godina. Abrakadabra

via GIPHY

1. Neko je Speri jednom ponudo milion dolara da kupi lutku. Spera je odbio, rekavši da bi prodaja lutke bila "potpuno neodgovoran i nepromišljen čin", jer bi takvu energiju pustio nazad u svet (a i ko zna koliko novca stiže od megapopularnih filmova "Prizivanje zla" univerzuma).

Jeste li već gledali ovaj film? Recite nam šta mislite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA