≫ 

Robert de Niro gradi vrhunski filmski studio u Njujorku

Glumačka legenda udružila se sa sinom Rafaelom de Nirom, inače brokerom i filmskom producentkinjom Džejn Rozental

  • 0

Američki glumac Robert de Niro (75) sa sinom Rafaelom (43) i još nekoliko investitora kupio je zemljište u Kvinsu u Njujorku, gde bi na 19. aveniji trebalo da nikne "Wildflower studios", prenosi Hina.

Dosad je zemljište bilo u vlasništvu poznatog američko-nemačkog proizvođača klavira "Steinway & Sons", koji je tu imao skladište, piše New York Times.

POVOLJNI DRŽAVNI  KREDITI

Izgradnja studija događa se u vreme kada filmske kompanije hrle u Veliku jabuku zbog povoljnih kredita koje nudi država, a na kojima može da se uštedi i do 30 posto troškova proizvodnje. Prošle godine su u gradu snimljena 332 filma, što je više nego dvostruko u odnosu na 1980. godinu, na primer.

PRVI POKUŠAJ SA OMRAŽENIM PRODUCENTOM HARVIJEM VAJNSTINOM

Robert De Niro De Nirovi planiraju da u studio ulože 425 miliona dolara, Foto: Tanjug/AP

Ali, čini se da je De Niro oduvek želeo da dovede film u Njujork. Prvi put je to učinio pre 20 godina kad se udružio s danas omraženim producentom i filmskim mogulom Harvijem Vajnstinom (67). Međutim, nakon što su 1999. dobili zeleno svetlo od tadašnjeg gradonačelnika Rudija Đulijanija (75), gradska uprava nije dala odobrenje, a projekat se izjalovio.

GLUMAC, BROKER I PRODUCENTKINJA

Ovog puta glumačka legenda udružila se sa sinom Rafaelom de Nirom, brokerom i filmskom producentkinjom Džejn Rozental (62). Trojka je kupila zemljište od "Steinwaya" za 73 miliona dolara, a za projekat planira da izdvoji 425 miliona dolara. Sporazum bi trebalo da bude zaključen do kraja godine.

Robert de Niro je prošle godine proslavio 75. rođendan, a u bogatoj filmskoj karijeri ostvario je više od 80 filmskih uloga. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, među kojima su i dva Oskara.

VIDEO: Andrija Milošević kao de Niro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA