≫ 

"Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče": Popularni glumac iz "Tropske vreline" slavi 58. rođendan

Glumac Rob Stjuart, poznatiji po svojoj ulozi Nika Slotera napunio je 58 godina

  • 5

Kanadski glumac Rob Sjuart, poznatiji po svojoj ulozi detektiva Nika Slotera u popularnoj seriji "Tropska vrelina", napunio je 58 godina.

Glumačku karijeru započeo je 1986. godine igrajući u komičnoj seriji "Hot Shots". Pet godina kasnije počeo je da snima seriju "Tropska vrelina", koja je u Srbiji i te kako bila gledana.

Lik Nika Slotera, glavnog junaka koga igra Stjuart, korišćen je u sloganima: "Slotera Nika za predsednika" i "Svakoj majci treba da je dika, koja ima sina k'o Slotera Nika”.

IZNENADILA GA JE VELIKA POPULARNOST U SRBIJI

Takođe, pojavio se i čuveni grafit "Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče" koji je bio inspiracija grupi "Atheist Rap" za pesmu "Slaughteru Nietzsche". U Beogradu je čak bila registrovana i grupa građana pod imenom Nika Slotera.

Rob Stjuart Rob Stjuart; Foto: Profimedia/Capital pictures

Rob Stjuart je početkom juna 2009. posetio Srbiju, gde su ga na aerodromu Nikola Tesla okupljeni obožavaoci i novinari dočekali ovacijama.

U Srbiju je doputovao kako bi proverio da li je stvarno toliko popularan kako se priča, pošto jednostavno nije mogao da poveruje da je "Tropska vrelina" bila toliko popularna devedesetih godina u našoj zemlji.

O svojoj popularnosti u Srbiji snimio je i dokumentarac, a bio je i gost na koncertu pomenutog pank-sastava koji je spevao pesmu o njemu.

- Do pre šest meseci nisam imao pojma da je serija "Tropska vrelina" bila toliko popularna ovde... a sad sam ovde i osećam se sjajno - rekao je Stjuart pre 10 godina kada je posetio Srbiju.

"GDE JE, DO VRAGA, TO ŽARKOVO?!"

Sa "Tropskom vrelinom", snimanom od 1991. do 1993. godine, Stjuart je stekao veliku popularnost u Srbiji. Tokom studentskog protesta 1996/97. godine isticana je parola "Slotera Nika za predsednika", a taj detektiv je bio i junak stripa besplatno deljenog među demonstrantima.

Rob Stjuart Rob Stjuart; Printskrin: Youtube/Multicom Entertainment

U Beogradu je postojala grupa građana pod imenom Nika Slotera, kao i čuveni grafit "Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče".

Kako je tada tokom posete Slotera Srbiji rečeno na konferenciji, prvo Stjuartovo pitanje po sletanju na beogradski aerodrom bilo je: "A gde je, do vraga, to Žarkovo?"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA