10 razlika između rimejka i crtanog filma Lion King: Da li ste ih primetili i da li vas nerviraju?

Animirani film "Kralj lavova" iz 90-tih osvojio je srca ljubitelja Diznijevih filmova. Da li će to isto učiniti i rimejk...

  • 2
lion king Foto: Profimedia/Backgrid

Rimejk Diznijevog crtanog filma "Kralja lavova" konačno je u bioskopima. Novi film ostaje u velikoj meri podseća na klasik iz 1994. godine, ali svakako postoji nekoliko dodataka koji prave razliku između rimejka i prvobitnog dela.

Ali ako ste jedan od velikih fanova "Kralja lavova", svakako ćete primetiti pojedine promene. Izdvojili smo nekoliko razlika koje vam sigurno neće promaći.

RAFIKI NE GRLI MUFASU NA POČETKU FILMA, KAO NI SIMBU KASNIJE

U rimejku "Kralja lavova" Mufasa i njegov prijatelj nisu u zagrljaju. Rafiki iskazuje poštovanje stavljanjem ruke između nosa i očiju lava.

SCENA SKARA I MIŠA NA POČETKU FILMA JE PRODUŽENA 

Posle pesme "Večni krug" počinju oba filma, sledeća scena je posvećena malom mišu po imenu Nobi.

U originalnom crtaću scena počinje u Skarovoj pećini, gde se nalazi Nobi, dok se u Diznijevom rimejku prikazuje putanja malog miša iz Plemenske Zemlje do pećine. Pored toga, Skar malo duže govori sa mišem, pre nego što ga Zazu i Mufasa posete.

SKAR NIJE POJEO ZAZUA

U originalnom originalnom crtaću, Skar pokušava da pojede Zazua jer zbog njega gubi iz vida miša Nobija. On zapravo uspeva uhvatiti Zazua, ali Mufasa stiže do pećine upravo na vreme da ubedi svog brata da ispljune pticu.

SIMBA NE MOLI SVOG OCA DA SE PROBUDI

U crtaću Simba čini sve napore kako bi svog oca probudio i naterao da ustane. Uporno ga je zvao i vukao za uši kako bi ga naterao da se probudi. U Diznijevom rimejku Mufasa je brzo ustao i rekao svom sinu da je on budući kralj.

KRALJ LAVOVA (THE LION KING) Kralj lavova; Printskrin: Disney

ZAZU NIJE SVESTAN DA ĆE GA SIMBA UHVATITI

U originalnom filmu, Zazu je svestan da mu preti opasnost usled toga što ga je Mufasa učio da lovi životinje. U novoj verziji, Zazu nema pojma da će se to dogoditi.

MUVE IZNAD LAVOVA

Diznijev rimejk urađen je toliko dobro da je obraćena pažnja na najsitnije detalje, kako bi što realnje izgledao. Jedan od detalja  koji vam neće promaći jesu muve koje se roje oko lavova i sleću na njih. Sve u svemu, ovaj detalj nije baš primetan. Međutim, u sceni između Skara i Simbe na početku filma možete jasno videti muve.

SAMO JEDNA HIJENA OSTALA JE ISTA, DVE SU DRUGAČIJE

Tri hijene iz originalnog Disnijevog filma nose imena Šenzi, Banzai i Ed. U novom filmu može se videti samo Šenzi. Druga dva hijene su interpretacije originalnih likova po imenu Azizi i Kamari.

Kamari ima slične karakteristike kao Banzai. Opisan je kao "pametan i impulsivan". Azizi, međutim, izgleda kao novija verzija Ed. Poznat je po tome što ne razume sarkazam i metafore.

KRALJ LAVOVA (THE LION KING) Printskrin: Disney

KADA JE MUFASA UVATIO HIJENE, ONE SE PRETVARAJU DA NE ZNAJU KO JE SIMBA

U originalnom filmu hijene tvrde da nisu znale da je Simba Mufasin sin. Jasno je bilo da lažu, što se moglo videti po Edovoj reakciji. Mufasa tada postaje veoma ljut. U novom Diznijevom filmu, Šenzi ne krije da je svesno lovila kraljevog sina.

HIJENE NE POŠTUJU ZAISTA SKARA

U rimejku filma, Skar i hijene sklapaju dogovor da će im lav pomoći da dođu do Plemenske Zemlje ako mu pomognu da ubije Mufasu. U filmu je jasno stavljeno do znanja da su hijene i lavovi uvek bili neprijatelji.

IZMENJENE SU REČI KOJE JE SKAR UPUTIO SIMBI PRE MUFASINE SMRTI

Dok Skar ostavlja Simbu u jaruzi gde je navodno mali lav vežbao, urlučući glasno i zastrašujuće, Skar kaže svom nećaku da njegov otac ima iznenađenje za njega. U animiranom filmu Simba pita da li će mu se dopasti iznenađenje. Skar kaže: "Simba, ona je prelepa za umiranje."

U rimejku, Simba pita svog strica da li će Mufasa biti ponosan čim bude mogao da urliče na pravi način. Skar odgovara: "To će biti poklon koji nikada neće zaboraviti."

Da li ste primetili još neke razlike i da li su vas bar malo iznervirale? Ostavite nam odgovore u komentarima.

(Telegraf.rs/Biznis insajder)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    25. jul 2019 | 22:13

    Odlican film,gledali smo prosle nedelje,moj mali djecak se odusevio.

  • Boki

    26. jul 2019 | 00:36

    Razlika je samo u tome što je stari crtani film bukvalno, novi je kompjuterska animacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA