• 2

Sve što znamo o "Gospodaru prstenova", najskupljoj seriji ikad: Jedan junak iz filmova se vraća

Vraćamo se u zemlju koju vrlo dobro znamo, ali ne i u vreme

  • 2

Čak milijardu dolara uloženo je u televizijsku adaptaciju Tolkinovog romana "Gospodar prstenova", a scenario još nije gotov i samo je jedna glumica unajmljena. Veo tajne i dalje je obavijen oko ovog ogromnog projekta Amazon Prajma, no detalji koji tu i tamo isplivaju na površinu otkrili su šta možemo da očekujemo.

A ono što ne možemo da očekujemo je da se posle knjige i filmova vratimo na poznatu teritoriju. Amazon je bio kategoričan - oni ne prave rimejk filmova Pitera Džeksona. Radnja serije biće smeštena u Srednju zemlju, ali u vreme koje prethodi događajima iz "Družine prstena", tačnije u tzv. Drugo doba, a baziraće se na dosada neistraženim Tolkinovim pričama.

Drugo doba Srednje zemlje počinje posle uništenja Belerijanda i Rata Besnih, osnivanjem vilenjačkih i ljudskih kraljevstava Lindona i Numenora. Takođe, glavni antagonista Drugog doba je zli gospodar Sauron protiv kojeg se u dva navrata bore ljudi i vilenjaci. Rat vilenjaka i Saurona (prvi rat) odigrao se sredinom Drugog doba, da bi pad Numenora, osnivanje ljudskih kraljevstava Arnora i Gondora i Rat poslednjeg saveza okončao doba. Sredinom Drugog doba, Sauron je uz pomoć vilenjačkih kovača i Kelebrimbora iskovao prstenove moći, da bi nakon toga u tajnosti stvorio je Prsten moći, koji je Frodo uništio u Trećem dobu.

- Ne pravimo rimejk filmova, ali takođe nećemo početi sve ispočetka. Tako da, biće tu likova koje volite - rekli su iz Amazona prošle godine za Deadline. Kasnije su odbacili šuškanja da bi serija mogla da se vrti oko mladog Aragona, jer tokom Drugog doba ovaj čovek nije ni rođen.

Fanovi su se odmah zapitali, a šta je sa vilenjacima? Ako im se i ostvari želja da posle "Gospodara" i "Hobita" ponovo sretnu Legolasa, ispod plave perike verovatno neće biti Orlando Blum. Upitan da li postoji mogućnost da se pojavi u seriji, Blum je rekao da ga niko iz Amazona nije kontaktirao.

- Ne znam kako bih se uklopio u taj svet, zaista. Ako tu bude Leogolas, pre će ga igrati neki 19-godišnji klinac - kazao je on za Holivud reporter.

TIRA I SAURON

U međuvremenu prva i zasada jedina glumica je unajmljena za ovu seriju. U pitanju je mlada Markela Kavano, koja će igrati junakinju po imenu Tira.

 
 
 
View this post on Instagram

A now uncanny "dog looks like owner" resemblance happenin aye

A post shared by @ markella.kavenagh on

NOVI ZELAND

Kako javljaju ondašnji mediji, Novi Zeland će ostati glavna lokacija za snimanje serije, baš kao što je bio i za filmove. Posle pucnjave u džamiji u Krajstčurču malo je falilo da se ekipa zaputi u Škotsku, ali zbog peripetija oko Bregzita to nisu učinili. Tako da Novi Zeland ostaje Srednja zemlja.

Očekuje se da prve konkretne informacije o seriji dobijemo do novembra 2019. godine, a da emitovanje počne 2021.

Serija će navodno imati pet sezona. Prve dve epizode režiraće H.A. Bajona, koji stoji iza filma "Svet iz doba Jure: Uništeno kraljevstvo".

- Ne mogu da dočekam da publiku provedem kroz Srednju zemlju i da im otkrijem čudesa Drugog doba, priču koja dosad nije ispričana.

I "Igra prestola" imaće udela u ovoj seriji, jer će Brajan Kogman, koji je napisao 11 epizoda GOT-a, raditi i na ovoj seriji. Iza serije će stajati Džej Di Pen i Patrik Mekejn, pisci "Zvezdanih staza 4".

(Telegraf.rs)

Komentari

  • .

    Ma slabo da nexe oboriti sve rekorde gledanosti do sad... Alal im vera zaista.

  • Lotr

    Morgoth je zli bog, sauron je njegov sluga, ako cemo onako kako je tolkin opisao u silmalirionu..

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima