Preminuo Svetislav Vuković, radijska i TV legenda

Vreme sahrane će biti naknadno objavljeno

  • 15
Svetislav Vuković Foto: Privatna arhiva

"Sa velikom tugom i žaljenjem, obaveštavamo vas da je 4. avgusta 2019. godine, mirno, u snu, okružen najvoljenijima, u 83. godini, preminuo Svetislav Vuković, spiker, voditelj, tekstopisac i istinska legenda Radio Beograda i Radio Televizije Srbija", poručila je njegova porodica.

Vreme sahrane će biti naknadno objavljeno.

Svetislav Vuković Foto: Privatna arhiva

Vuković je rođen 3. februara 1936. godine u Štitarici kod Mojkovca, gde je i završio osnovnu školu. Nižu gimnaziju sa malom maturom pohađao je i završio u Kolašinu. Četiri razreda Više realne gimnazije završio u Ivangradu. Osmi razred gimnazije i veliku maturu završio u Bijelom Polju 1955. godine u prvoj generaciji maturanata. Pravni fakultet u Beogradu upisao 1955. godine na kome je i apsolvirao.

Svetislav Vuković Foto: Privatna arhiva

Za spikera Radio Beograda postavljen je 1. novembra 1961. godine. Uskoro potom odlazi po potrebi službe na Radio-autoput, najpre u Niš a zatim u Svetozarevo, pa se smatra jednim od osnivača te radio stanice. Potom prelazi na rad u Drugi program Radio Beograda.

Svetislav Vuković Foto: Privatna arhiva

Pisao je i scenario za jednu u to vreme od najslušanijih emisija na radiju "Sunce, more, bit i hit". Pored "Minimaksa", "Prijatelja zvezda" i "Dežurnog studija" bio je to jedan onih zabavnih programa sredinom sedamdesetih koji su učinili prekretnicu u toj vrsti radio programa.

Penzionisan je 2000. godine, posle 43 godine provedene u RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    4. avgust 2019 | 11:03

    Divan čovek i profesionalac, neka mu je laka zemlja!

  • ...

    4. avgust 2019 | 10:47

    Neka mu je večna slava, ne znam da li znaju ljudi, napisao je mnogo pesama koje se pevaju i dan danas, Pozdravite moga tatu, Slon lepotan Dondolan, Odiseju od Lea Martina, Ljubav je samo reč koju peva Zdravko Čolić...

  • Zdravko

    4. avgust 2019 | 10:53

    Secam se njegovog glasa na radio bilo je prijatno slusati kako je vodio emisije. samo steta sto se o njemu nije pravjieni intirviju posle odlaska u penziju.posto ja i dajie vise slusam radio beograd tesko je naci glas vukovica u svo postovanje ovim spikerima na radio. Nekmu vecna slava i hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA